Bosanska Krupa top destinacija za investiranje

0
48

Bosanska Krupa – U prisustvu velikog broja zvanica iz političkog,kulturnog i sportskog života Bosne i Hercegovine u Čapljini povodom Dana Evrope, auorganizaciji Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini održana svečana akademija.

Na akademiji su dodijeljena priznanja pojedincima i institucijama zaslužnim za promociju evropskih vrijednosti i nastojanja da BiH ubrzano krene putem evropskih integracija.

Među nosiocima priznanja za ostvarene uspjehe u razvoju lokalnih zajednica ove godine su načelnik Armin Halitović i Općina Bosanska Krupa. Općina Bosanska Krupa proglašena je top destinacijom za investiranje, a Armin Halitović načelnikom decenije u FBiH.

-Oba priznanja koja su otišla u Bosansku Krupu su dokaz da smo mi radili u dobrom pravcu kada je u pitanje stvaranje dobrog poslovnog okruženja. Ova a i ranija slična priznanja nama će biti stimulans da još više i još bolje radimo u interesu građana Bosanske Krupe. Nisu ovo moja lična priznanja, ona idu i svim radnicima organa uprave kao i općinskim vijećnicima koji su podržali sve ono što smo do sada radili – ističe načelnik Halitović.

Prema ocjeni i mišljenju Evropskog pokreta u BiH, zahvaljujući načelniku Arminu Halitoviću, Bosanska Krupa je postala općina u koju se sve više investira, u kojoj se otvaraju radna mjesta i gdje se brzo razvija industrijska proizvodnja.

Rezultati koje je postigla Bosanska Krupa, ali i druge nagrađene lokalne zajednice među kojima su Bihać i Cazin, kako je istaknuto na akademiji, dokaz su da smo ipak na dobrom putu ka evropskoj porodici na šta organizator i podstiče i usmjerava. Jedanaestoj dodjeli nagrada prisustvovali su gosti iz zemalja okruženja, među njima i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, zatim predstavnici svih nivoa vlasti države BiH, ministri, ambasadori, te brojni uspješni privrednici.

(abc.ba/radio krajina)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime