Bosanska Krupa: Školarci u Jezerskom i Mahmić Selu konačno dobijaju centralno grijanje

0
12

skola-jezerskiBosanska Krupa – Krajem januara 2014. godine Općina Bosanska Krupa će sa Ambasadom Japana potpisati ugovor vrijedan 93.451,00 eura. Sredstva su to koja je osigurala Vlada Japana u okviru projekta  energetske efikasnosti, a koja se odnose na sanaciju škola u naseljima Jezerski i Mahmić Selo. 

Konkretno, radi se o izgradnji centralnog grijanja u područnoj školi u Mahmić Selu i centralnoj školi u Jezerskom, te zamjeni dijela stolarije u centralnoj školi.

Vrijednost kompletnog projekta iznosi preko 200 hiljada KM, a osim Vlade Japana učešće u njegovom finansiranju će uzeti Općina Bosanska Krupa i Vijeće roditelja Osnovne škole Jezerski.

Za 333 učenika u centralnoj školi i 127 učenika u područnoj, kao i za njihove nastavnike, realizacija projekta značit će kvalitetniji nastavni proces, sigurnije uslove odvijanja nastave, ali i energetsku uštedu do 50 posto.

„Ovo je jedna od najljepših vijesti koja je do mene došla u posljednjem periodu. Kada se radi o djeci i obezbjeđenju uslova za njihovo obrazovanje, potpunoj brizi za poštivanje njihovih prava, uvijek ću biti među prvima koji će pružiti podršku. Zaista je šteta što se ne može odgovoriti na zahtjeve i potrebe svih škola istovremeno, znam da ih je mnogo, ali evo ovo je pokazatelj da radimo kontinuirano i da obezbjeđujemo sredstva. Bit ćemo na raspolaganju za sve što bude trebalo u smislu realizacije ovog projekta. Koristim priliku svakako da se u svoje ime i u ime svih stanovnika Jezerskog i Mahmić Sela zahvalim Vladi Japana što je prepoznala naše potrebe i izašla u susret“, ističe načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

Nakon potpisivanja ugovora 30. januara 2014. godine, Općina Bosanska Krupa će pokrenuti proceduru za odabir izvođača radova.

(kip.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime