Bosanska Krupa: Održan drugi plenum građana

0
25

af08ba4bce655d5aaad3672b255643fe_L2-480x330Bosanska Krupa – Plenum je na sastanak došao očekujući izjašnjenje o prihvatanju svih ili dijela zahtijeva koji su im dostavljeni i za koje plenumaši tvrde da su realni i provodivi, a dobili su, kako su rekli, dva sata priče i ubijedjivanja.

Sinoć je u Domu kulture održan drugi po redu Plenum gradjana na kojem su  njegovi predstavnici  prisutnim gradjanima iznijeli novosti vezane za zahtjeve koji su desetog marta  predani načelniku općine Bosanska Krupa i Općinskom vijeću i čiji je rok za njihovo izjašnjavanje istekao u ponedjeljak, 17. marta.

Kako su sinoć rekli članovi Plenuma, tek juče je održan sastanak na kojem su pored predstavnika Plenuma prisustvovali  i  načelnik općine Armin Halitović, predsjedavajući OV Husein Gerzić, kao i članovi  statutarno-pravne komisije. Plenum je na sastanak došao očekujući  izjašnjenje o prihvatanju  svih ili dijela zahtijeva  koji su im dostavljeni i za koje plenumaši tvrde da su realni i provodivi, a dobili su, kako su rekli, dva sata priče i ubijedjivanja kako je dio zahtjeva Plenuma ugradjen u prijedlog mjera štednje u općini Bos.Krupa za 2014. godinu, iako konkretne zahtjeve ugradjene u prijedlog Plenum nije vidio. Inače, ovaj prijedlog biće pred općinskim vijećnicima ovog  petka,  21. marta, za kada je zakazana sjednica OV Bos. Krupa. Plenum je ogorčen i ljut prvo u startu odbijenim zahtjevom za održavanjem vanredne sjednice  OV Bos.Krupa, a kako su predstavnici vlasti pokazali volju za rješavanje zahtjeva Plenuma, ilustrovali su kroz  zahtjev  Plenuma da se vijećnicima ukinu vijećnički paušali, a u prijedlogu načelnika  stoji smanjenje vijećničkih paušala od samo 10 %.

Zaključak, a ujedno i poziv koji je upućen gradjanima općine Bos. Krupa, je da će predstavnici Plenuma prisustvovati sjednici OV Bos. Krupa, zakazanoj za petak, 21. mart, a  gradjanima su uputili poziv da 21. marta  u  11 sati dodju pred Malu salu Doma kulture pa „neka vijećnici objasne narodu zašto su u najvećoj mjeri  odbili zahtjeve gradjana općine Bosanska Krupa“- kažu gradjani.

(biscani.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime