Bosanska Krupa: Objavljen konkurs za dodjelu općinskih stipendija

0
2

Bosanska Krupa: Objavljen konkurs za dodjelu općinskih stipendija

Bosanska Krupa – Danas je objavljen javni konkurs za dodjelu općinskih stipendija redovnim studentima iz Bosanske Krupe za akademsku 2015./2016. godinu. Njime se propisuju uslovi za dodjelu, visina stipendije, potrebni dokumenti pri apliciranju, rok za prijavu, kao i način prijave.

Stipendija Općine Bosanska Krupa namijenjena je studentima koji imaju prebivalište na području općine Bosanska Krupa u neprekidnom trajanju od najmanje pet godina, državljanima Bosne i Hercegovine koji prvi put upisuju godinu u akademskoj 2015./2016. na jednom od državnih fakulteta bosanskohercegovačkih univerziteta u svojstvu redovnog studenta, uz uslov da nisu korisnici druge stipendije ili subvencija za troškove školarine, smještaja u studentskim domovima, te da nisu apsolventi.

Pravo na stipendiju ne može ostvariti student prve godine studija, osim ako se ne radi o učeniku generacije ili učeniku koji je u sva četiri razreda srednje škole imao prosjek ocjena 5,00. Bez obzira što je student upisao prvu godinu, može ostvariti pravo na stipendiju i u slučaju ako je pripadnik boračke populacije, te ukoliko je upisao deficitarno zanimanje kao što je navedeno u konkursu.

Inače, ovo je sedma godina zaredom kako Općina Bosanska Krupa dodjeljuje stipendiju svim redovnim studentima i da njenu visinu utvrđuje na način tako što se iznos budžetskih sredstava planiran za tu namjenu podijeli na broj korisnika stipendije.

U proteklih šest godina Općina Bosanska Krupa isplatila je 1166 stipendija za šta je iz svog budžeta utrošila ukupno 901.272,00 KM.

Svi detalji vezani za prijavu mogu se pronaći u konkursu objavljenom na zvaničnoj internet stranici Općine Bosanska Krupa pod linkom: http://opcinabosanskakrupa.ba/javni-konkurs-za-dodjelu-opcinskih-stipendija-redovnim-studentima-u-akademskoj-201516-godini/

Izvor: Kabinet gradonačelnika

(cazin.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime