Bosanska Krupa: Marš stazama 511. slavne bbr

0
0

Bosanska Krupa – Povodom 21. godišnjice oslobođenja Kobiljnjaka 23. maja (ponedjeljak) organizuje se niz aktivnosti kojima će se obilježiti ova velika pobjeda 511. slavne sa kojom je zapravo i počeo bosanskokrupski oslobodilački put.

Tim povodom 23. maja bit će upriličeno polaganje cvijeća na Centralno šehidsko spomen-obilježje, marš stazama 511. slavne bbr., prigodan kulturno-zabavni program na platou Kobiljnjaka, a za sve učesnike obilježavanja biće pripremljen vojnički grah i osvježenje.

Marš stazama 511. slavne – Kobiljnjak 2016 u 17,00 sati kreće ispred Centralnog šehidskog spomen-obilježja gdje će se pred duše poginulih boraca proučiti Fatiha i položiti cvijeće.

Na platou Kobiljnjaka u 18,45 sati bit će upriličena i prigodna obraćanja kao i kulturno-zabavni program. Za sve učesnike marša obezbijeđen je vojnički grah i osvježenje.

Pozivaju se svi učesnici bitke za Kobiljnjak, ostali pripadnici 511. slavne, porodice šehida i poginulih boraca, učenici osnovnih i srednjih škola, članovi sportskih kolektiva i drugih udruženja da učešćem u ovoj manifestaciji još jednom, na 21. godišnjicu velike pobjede boraca i starješina 511. slavne prilikom slamanja mostobrana Kobiljnjak, odaju dužno poštovanje oslobodiocima Bosanske Krupe i Bosne i Hercegovine.

Program obilježavanja, 23. 5. (ponedjeljak)

17:00 – Obilazak Centralnog spomen-obilježja i polazak marša “Kobiljnjak 2016”
18:30 – Dolazak učesnika marša na Kobiljnjak
18:45 – Obraćanje zvaničnika i prigodan kulturno-zabavni program
19:30 – Vojnički grah i osvježenje za učesnike marša

(mojusk.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime