BNF organizira Javnu raspravu “Bošnjaci pod velikosrpskom okupacijom”

0
6

11216308_1097906280225413_1075467085_nSarajevo  ̶  U povodu 9. maja – “Dana pobjede nad fašizmom” BNF organizira javnu raspravu, na temu „Bošnjaci pod velikosrpskom okupacijom“ sa mr. Fatmirom Alispahićem.

PITANJA RASPRAVE

* Kako su ubistva u Zvorniku otkrila dijagnozu bošnjačkog prihvatanja velikosrpske okupacije?

* Zašto Srbima nije Dan žalosti 11. juli, kada je u njihovo ime počinjen genocid u Srebrenici, a Bošnjacima jeste „dan žalosti“ kada je ubijen neko ko je ubijao po Srebrenici?

* Zašto su vodeći mediji prešutjeli da je ubijeni policajac na spisku ratnih zločinaca, a da je Nerdinov babo ubijen u genocidu nad Bošnjacima, zajedno sa 750 bošnjačkih civila?

* Zašto ubijanje bošnjačkih povratnika nije terorizam?

* Zašto se pojedini imami izvinjavaju i za interese velikosrpske politike optužuju tzv. vehabije za ono što je učinio Nerdin Ibrić?

* Zašto se sakriva snimak nadzorne kamere sa Policijske stanice u Zvorniku?

* Sjećamo li se da je baš ovako, režiranim događajima i izdvajanjem srpskog faktora iz državnih struktura, počela genocidna agresija 1992. godine?

* Kome prijeti ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, koji je odgovoran za drastična kršenja ljudskih prava?

* Koga se i zašto plaše bošnjački političari?

* Ko je dozvolio da ratni zločinci rade u Sipi i Policiji Republike Srpske?

* Zašto zapadni diplomati i bošnjački političari smatraju normalnim da srbijanske policijske i obavještajne snage djeluju na teritoriji Bosne i Hercegovine?

* Zašto niko ne spominje djelovanje terorističke organizacije Četnički ravnogorski pokret?

* Kako su Bošnjaci od naroda žrtve i tolerancije dovedeni u poziciju da se izvinjavaju i pravdaju, a Srbi koji i danas uživaju tekovine genocida, dovedeni u poziciju da optužuju i ucjenjuju?

* Ko danas Bošnjacima može garantirati da se genocid i progoni neće ponoviti?

* Kakva je razlika između politike koja je s genocidnim ciljem ubijala Bošnjake i politike koja bošnjačkoj djeci ne dozvoljava nacionalnu grupu predmeta i pravo na identitet?

* Da li je propaganda o  tzv. vehabijama pokriće za progon Bošnjaka, kao što je tzv. islamski fundamentalizam 1992. bio pokriće za genocid nad Bošnjacima?

* Zašto vodeći mediji ne javljaju kad teroristi Četničkog pokreta pretuku ili ubiju bošnjačkog povratnika?

* Da li smo u informativnom mraku i pod medijskom okupacijom Beograda?

* Imaju li Bošnjaci pravo da zaborave svoje žrtve i da žive bez opreza i iskustva o ponavljanju historije?

* Kako su Bošnjaci postali jedini razoružani narod u Evropi, koji je sve svoje odbrambene i sigurnosne potencijale predao u ruke velikosrpskom faktoru?

* Ako su Bošnjaci pod velikosrpskom terorom – da li će, kako i kada pružiti otpor tom životu u poniženju?

* Prijeti li Bošnjacima terorizam pod državnom kontrolom, tako što će „sigurnosne službe“ vršiti represiju, tajna ubistva i premlaćivanja Bošnjaka?

* Da li će Bošnjaci živjeti sudbinu Palestinaca pod cionističkom torturom, ili sudbinu Albanaca na Kosovu 80-tih godina, ili sudbinu crnaca u Pretoriji?

* Imaju li Bošnjaci šansu povratiti slobodu za koju su podnijeli ogromne žrtve, a koju su izgubili u dejtonskoj prevari?

* Ako je bošnjačka politika postala velikosrpska marioneta, ušutkana i ucijenjena, postoji li alternativa koja će braniti i voditi bošnjački narod?

* Treba li osnovati bošnjački krizni štab – komitet nacionalnog spasa, koji bi bio u stalnom zasijedanju, dokle god se velikosrpski faktor ne udalji iz državnih i sigurnosnih struktura?

* Treba li napraviti demonstracije i tražiti ukidanje entiteta i dejtonskog prevarantskog poretka, te povratak Republike Bosne i Hercegovine, kao jedinog uređenja iza kojega stoji volja 63 odsto građana Bosne i Hercegovine?

* Šta Bošnjaci mogu očekivati od svoje pasivnosti i od velikosrpske agresivnosti?

* Da li su Bošnjaci već postali bivši narod?

Pozivamo Vas da slobodom govora borimo protiv velikosrpskog terora koji je sada udario na posljednje uporište bošnjačkog dostojanstva – na istinu o bošnjačkom stradanju i na istinu o bošnjačkoj potlačenosti pod dejtonskim režimom!

(BNFBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime