BKZL organizuje tribinu “Bošnjaci u borbi za opstanak”

0
6

ca332973fc363da77aefed58534dcd5c_LLuksemburg – Krajem tekućeg mjeseca, u subotu 29. marta s početkom u 19:00 časova, Bošnjačka kulturna zajednica u Luksemburgu (BKZL) organizuje tribinu sa Fatmirom Alispahićem.

Tribina – “Bošnjaci u borbi za opstanak”

Publicista i književnik Alispahić, koji je široj javnosti ponajprije poznat po izvanrednim kolumnama i zapaženim televizijskim i drugim nastupima, kroz koje već duži niz godina u kontinuitetu nastoji afirmisati bošnjačke interese, u Luksemburgu će govoriti na temu “Bošnjaci u borbi za opstanak”.

Predstavljanje projekta Virtualnog muzeja genocida nad Bošnjacima

Tokom večeri će također biti predstavljen projekat Virtualnog muzeja genocida nad Bošnjacima, koji ima za cilj da kroz online multimedijalnu prezentaciju predstavi korisnicima Interneta dokumente o kontinuitetu genocida nad Bošnjacima. Pokretači projekta su doc. dr. Selma Rizvić, te gost večeri – Fatmir Alispahić.

Dodjela priznanja “Mulla Osman Hrastoder”

Ujedno, u sklopu programa, biće dodijeljeno priznanje “Mulla Osman Hrastoder” istaknutom članu bošnjačke zajednice u Luksemburgu. Iako je ovogodišnji dobitnik priznanja «Mulla Osman Hrastoder» već odabran, BKZL je odlučio da za sada ne izlazi u javnost s njegovim imenom, već im je cilj da nagradu uruče u toku programa večeri. Podsjećamo, priznanje “Mulla Osman Hrastoder” ustanovljeno je prošle godine od strane BKZ Luksemburga, i dodjeljuje se istaknutim pojedincima koji su svojim radom i zalaganjem doprijeneli afirmaciji bošnjačkih nacionalnih, vjerskih i kulturnih vrijednosti, te interesima Bošnjaka uopćeno. Kroz dodjelu priznanja, BKZ Luksemburga želi odati priznanje i izraziti duboku zahvalnost korisnim i uspješnim pojedincima u našoj zajednici, osobito u njenom užem kontekstu, što znači da će se laureati birati prvenstveno, ali ne i obavezno, u okvirima bošnjačke zajednice u Luksemburgu. Priznanje se sastoji od plakete i zlatnog dukata, na čijem aversu se nalazi utisnut lik Mulla Osmana Hrastodera sa još nekoliko manjih simboličnih detalja, dok se s druge strane nalazi utisnut logo BKZ Luksemburga. Za prošlogodišnjeg laureata priznanja “Mulla Osman Hrastoder” odabrana je Suada Duraković Agović.

 

 

U sklopu ovog priloga objavljujemo i reklamnu plakatu, na kojoj možete naći adresu sale u kojoj će se održati tribina, te ostale podatke relevantne za ovaj plemeniti skup.

(IDENTITET.LU)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime