Biotehnički fakultet: “Noć istraživača” približiti građanima

0
4

biotehnicki_fakultetBihać –  Biotehnički fakultet radi i na projektu „Izgradnja biljnog uređaja za tretman laboratorijskih otpadnih voda sa izvođenjem eksperimentalnih istraživanja“, koji će za rezultat dati studiju stanja okoliša u USKBiotehnički fakultet u Bihaću je za ovu godinu pripremio brojne naučno-istraživačke projekte,…

Biotehnički fakultet radi i na projektu „Izgradnja biljnog uređaja za tretman laboratorijskih otpadnih voda sa izvođenjem eksperimentalnih istraživanja“, koji će za rezultat dati studiju stanja okoliša u USK

Biotehnički fakultet u Bihaću je za ovu godinu pripremio brojne naučno-istraživačke projekte, a jedan od najvažnijih jeste „Noć istraživača“ čiji je nosilac dekan Halid Makić. Inače, cilj ovog projekta jeste prije svega približavanje nauke i istraživanja građanima na praktičan, edukativan i zabavan način.

eBiotehnički fakultet u Bihaću već nekoliko godina učestvuje u različitim projektima kroz koje se nastoje promovisati naučno-istraživačke djelatnosti. Cilj im je ohrabriti mlade da se bave naučnim istraživanjem, te podići svijest o uticaju koji nauka ima na svakodnevni život. Jedan od tih projekata je i „Noć istraživača“ za koju Biotehnički fakultet radi pripremnu aplikaciju.

Na projekat „Noć istraživača“ se mogu prijaviti naučno-istraživačke institucije, firme, škole, fakulteti, nevladine organizacije, te pojedinci iz cijele BiH koji žele da promovišu svoj rad i djelatnost kroz prikazivanje praktičnih postavki. Prema riječima Halida Makića, dekana Biotehničkog fakulteta, učestvovanje u ovom projektu biće odlična prilika za promociju ove obrazovne ustanove.

Osim ovog, Biotehnički fakultet radi i na projektu „Izgradnja biljnog uređaja za tretman laboratorijskih otpadnih voda sa izvođenjem eksperimentalnih istraživanja“, koji će za rezultat dati studiju stanja okoliša u USK.

(cazin.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime