Bihać: Usvojen nacrt programa Vlade USK za 2016. godinu

0
2

BIHAĆ: Usvojen nacrt programa Vlade USK za 2016. godinu

Bihać – U Bihaću je danas zasjedala Vlada Unsko-sanskog kantona. Između ostalog, na 68. sjednici, utvrđen je Nacrt Programa rada Vlade Unsko-sanskog kantona za 2016. godinu.

Borba protiv korupcije bit će, i u idućoj godini, jedan od prioriteta u radu Vlade Unsko-sanskog kantona, ističe premijer mr.sci. Izudin Saračević, a danas je imenovan i kordinator Vlade Kantona za borbu protiv korupcije. Članovi Vlade USK bili su saglasni da za koordinatora imenuju ministra unutrašnjih poslova mr.sci. Senada Kljajića.

Na prijedlog Kantonalne uprave za inspekcijske poslove utvrđen je prijedlog da roba, nedavno izuzeta u Bosanskoj Krupi, bude dodijeljena dvojici demobilisanih boraca u stanju socijalne potrebe, iz Bosanskog Petrovca. Riječ je o nelegalno posječenom drvetu koje će  biti donirano.

Danas je razmatran i usvojen Program rada Kantonalne uprave civilne zaštite za 2016. godinu te Izvještaj o korištenju budžetske rezerve za period 01.01. – 30.09. 2015. godine. Na prijedlog Ministarstva finansija razmatrana je i usvojena Uredba o naknadama troškova za službena putovanja.

Od kadrovskih pitanja, na današnjoj sjednici, Vlada USK imenovala je Upravni odbor Univerziteta u Bihaću i upravne odbore Službe za zapošljavanje i Socijalno pedagoške životne zajednice, te školske odbore Gimnazije i I srednje škole u Cazinu.

IZJAVA: mr.sci. Izudin Saračević, premijer USK

(cazin.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime