Bihać: Održan seminar za koordinatore za saradnju sa NVO

0
0

Bihać – Danas je u prostorijama Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću završen trodnevni seminar na temu „PROJEKT MENADŽMENT“ za koordinatore medžlisa Bihaćkog muftijstva za saradnju sa nevladinim organizacijama.

Prvog dana seminara prisutnima se obratio bihaćki muftija Hasan ef. Makić, koji je izrazio dobrodošlicu i pojasnio značaj nevladinog sektora za Islamsku zajednicu, ali i važnost koordiniranja aktivnosti sa institucijama Islamske zajednice. Prisutnima se obratio i koordinator bihaćkog muftijstva za saradnju sa NVO dr. Hajrudin Hodžić, koji se pobrinuo da seminar, u organizacijskom smislu, protekne u najboljem redu.

Drugog dana seminara polaznici su podijeljeni u četiri grupe. Zadaća svake grupe bila je da teoretski dio pretoči u praktični i da osmisli i napiše jedan projekat po standardima EU. U pauzi između drugog i trećeg dana seminara, koja je trajala nekoliko sedmica, svaka od grupa je osmislila po jedan projekat. Trećeg dana seminara svi projekti su detaljno elaborirani i analizirani od strane trenera Valdeta Peštalića.

Seminar je protekao u jako prijatnoj atmosferi, a na kraju seminara je dogovoren nastavak seminara početkom septembra, kao i drugi koraci na planu saradnje sa nevladinim sektorom.

Ovom seminaru prisustvovalo je nekoliko koordinatorica za ženski aktivizam, koje su iskoristile priliku za pisanje projekta iz istoimene oblasti.

Na kraju seminara učesnicima su dodijeljeni certifikati, a prisutni su izrazili zadovoljstvo seminarom, te pohvalili rad trenera Valdeta Peštalića i cjelokupnu organizaciju seminara.

H. Hodžić

(rijaset.islamskazajednica.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime