Bihać: Javna kampanja za mlade – ‘Uči gdje stigneš’

0
6

преузимањеBihać – U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Asocijacije XY, u srijedu, 13. novembra 2013. godine u 11:30 sati u Bihaću (gradski trg) bit će nastavljena javna kampanja ‘Uči gdje stigneš’, tokom koje će se učesnicima ove edukativne akcije obratiti federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić i direktorica Asocijacije  XY Emina Osmanagić.

Inače, na centralnom gradskom trgu u Bihaću bit će postavljenaimprovizovana, interaktivna učionica u kojoj će se govoriti o zdravim stilovima života, a predviđene su i druge promotivne aktivnosti kojima će se srednjoškolcima, prolaznicima i gostima slati ‘zdrave’ poruke. Svi učesnici imat će priliku da se upoznaju sa psihoaktivnim supstancama, te opasnostima i posljedicama koje prozrokuje njihova upotreba.

Javna kampanja ‘Uči gdje stigneš’ koja se provodi u okviru realizacije ‘Akcionog plana borbe protiv zloupotrebe opojnih droga u Federaciji Bosne i Hercegovine’ započela je početkom aprila 2012. u Sarajevu, a edukativne akcije implementirat će se još i u Tuzli i Zenici.

Također, ova kampanja uključuje i sveobuhvatnu medijsku promociju na području Federacije Bosne i Hercegovine, te distribuciju informativno-edukativnog materijala.

 

Asocijacijom XY zajedno sa Federalnim ministarstvom obrazovanja i nauke, ovom kampanjom želi skrenuti pažnju mladima, kao i široj populaciji, na krucijalnu ulogu promocije zdravlja kao osnovnog polazišta za zdravo djetinjstvo, adolescenciju i sveukupan razvoj jedne individue. Pozivamo Vas da medijski pratite ovaj događaj.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas putem e-maila: [email protected]

(Radiosarajevo)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime