Bihać dobio još jednog čuvara Božije Knjige, hafiza Edina Fajkovića

0
7

Bihać dobio još jednog čuvara Božije Knjige, hafiza Edina Fajkovića

Bihać – Dvije godine marljivog rada sa svojim muhafizom hfz. Abdurrahmanom ef. Osmanovićem, Bišćanin Edin Fajković danas je krunisao titulom hafiza. Svakodnevno polažući hifz pred Rijasetovom Komisijom, Edin je danas došao do završnog dijela i nakon proučene zadnje sure u Kur’anu, hfz. Mensur ef. Malkić je čestitao mladom Krajišniku kazavši kako je ovim činom Fajković stekao uvjete da i zvanično dobije titulu hafiza Kur’ana.

Podsjećanja radi, Edin je svršenik Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću. Prve korake hifza otpočeo je u sekciji hifza kod prof. dr. Hajrudina Hodžića, koja djeluje pri Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću. Ubrzo mu je ukazano povjerenje da predvodi teravih-namaze u džamiji Fakulteta, a nakon godinu dana prelazi na usavršavanje hifza kod hafiza Abdurrahmana Osmanovića, koji ga vodi do kraja hifza i titule hafiza.

Kratka biografija

Edin Fajković je rođen 08.07.1989. godine u Bihaću, gdje je završio osnovno i srednje obrazovanje. Njegova opredjeljenost ka vjerskim istinama i naučavanjima javlja se u ranom periodu njegove mladosti. Svoj prvi susret sa islamskim učenjima doživljava u okviru mektebske pouke kod svog efendije prof. Remzije ef. Baltića, kod kojeg je naučio arapsko pismo i počeo sa učenjem Kur’ana Časnog.

(bihac.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime