BiH: Tuzla domaćin Međunarodnog kongresa studenata i mladih doktora medicine

0
3

BiH: Tuzla domaćin Međunarodnog kongresa studenata i mladih doktora medicine

Tuzla – Višemjesečne pripreme za Internacionalni kongres studenata i mladih doktora (bio)medicine „MediCon 2015“, koji će se održati u Tuzli u periodu od 30. oktobra do 1. novembra2015. godine, privode se kraju. Učešće na kongresu do sada je prijavilo 250 studenata i mladih doktora iz 17 država

Projekt Udruženja studenata Medicinskog fakulteta u Tuzli „MEDICUS“, koji će nakon više od dvije decenije na jednom naučnom skupu u Tuzli okupiti studente medicine iz raznih krajeva svjeta, privukao je veliku pažnju među budućim stručnjacima u oblasti medicine.

„MediCon 2015.“ je projekat pokrenut s ciljem da pruži studentima i mladim doktorima priliku da se okušaju u pisanju i prezentaciji naučnih i naučno-istraživačkih radova. Pored sticanja kompetencija i znanja vezanih za oblast njihovog (bio)medicinskog israživanja, studenti i mladi doktori će imati priliku da razmjene kontakte i da sklope prijateljstva sa mnogim prominentnim stručnjacima i kolegama.

Dio “MediCon-a 2015.” će kroz učešće u kongresnim programima biti i svih šest medicinskih fakulteta u BiH iz Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Mostara, Banja Luke i Tuzle.

Emir Bećirović, predsjednik Organizacionog odbora “MediCon-a” rekao je da je prijatno iznenađen velikim interesovanjem učesnika koji su najavili dolazak na konferenciju.

– Imat ćemo više od pet plenarnih predavača, šest punih studentskih sesija, tri radionice i brojne sadržaje koji će u tri dana biti prezentirani na Medicinskom fakultetu u Tuzli. Obećavamo i lijepo druženje i vjerujemo da će svi učesnici prije svega ponijeti lijepa iskustva iz našeg grada, univerziteta i fakulteta – istakao je Bećirović.

Do početka kongresa Organizacioni odbor radi na kreiranju knjige sažetaka radova kao i na izradi trećeg broja časopisa “PULSUS” koji će biti prezentiran na otvaranju kongresa.

Studenti i mladi doktori koji budu aktivno učestvovali na kongresu, bit će u konkurenciji za najbolju usmenu prezentaciju i najbolji poster, a oni koje Naučni odbor ocijeni kao najbolje, organizatori će i nagraditi.

Pokrovitelj kongresa je Univerzitet u Tuzli, a podršku projektu dali su Ljekarska komora Tuzlanskog kantona, Univerzitetsko klinički centar Tuzla, Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona, Unija studenata Univerziteta u Tuzli, te drugi prijatelji događaja.

Stručni dio skupa “MediCon 2015.” bit će održan na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

nap.baBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime