BHRT želi povećati RTV taksu !!

0
10

8712e19a798c2cfe1711a106c044b3a3_XLKakanj – Upravni odbor BHRT-a sugerisao je menadžementu ovog javnog servisa da napravi cjelovit prikaz svih novih prijedloga modela kojim bi se u budućnosti povećala naplata RTV takse.

“Ujedno, ovo je i jedan od zahtjeva Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamenta BiH”, saopšteno je iz BHRT-a nakon sjednice Upravnog odbora ovog servisa u Sarajevu.

Menadžment i članovi Upravnog odbora raspravljali su o nizu tačaka i aktuelnih događanja u vezi sa poslovanjem i radom BHRT-a.

Jedna od tema je bila i realizacija tendera za digitalizaciju televizijskih pogona u RTV domu u Sarajevu. Zaključeno je da se sačeka odluka Kancelarije za žalbe nakon čega će Upravni odbor donijeti konačnu odluku o daljnjim koracima, a do tada je proces stopiran.

Rasprava je vođena i oko projekta “Eurosonga” i učestvovanja BHRT-a. Upravnom odboru su prezentovane različite opcije učešća BHRT-a na ovoj manifestaciji.

Menadžment je preuzeo obavazu da do naredne sjednice Upravnog odbora dostavi precizan plan aktivnosti na ovom projektu, te finansijsku konstrukciju nakon čega će Upravni odbor donijeti odluku o učestvovanju BHRT-a na “Eurosongu”.

Članovima Upravnog odbora predočena je i detaljna analiza jesenje šeme BHT1 koja je usvojena.

(Kakanj-x)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime