Bh. proizvođači namještaja na sajmu IMM COLOGNE u Kelnu

0
24

5448b17a-6634-4254-bc23-6b71b0765237-imm-cologne-718x446BiH, Njemačka – Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizira i sufinansira peti zajednički nastup bh. firmi na Međunarodnom sajmu namještaja i interijera IMM COLOGNE koji će biti održan od 19 do 25. januara 2015. godine u Kelnu (Njemačka).

Prema navodima iz Vanjskotrgovinske komore, u paviljonu Bosne i Hercegovine, površine 210 m2, izlagat će osam bh. proizvođača namještaja, i to: Babilon d.o.o. – Tuzla, Bosnian Beech Board d.o.o. – Visoko, Minalli d.o.o. – Živinice/ Sarajevo, Malagić & Divani d.o.o. – Brčko, MS & Wood d.d. – Fojnica/ Sarajevo, Petroprojekt d.o.o. – Bratunac, Praktik d.o.o. – Vogošća i Woodteam d.o.o. – Ilijaš.

Projekt dizajna i izgradnje štanda povjeren je domaćoj kompaniji U.D. BOMS-EXPO iz Zenice.

U povodu predstojećeg nastupa na IMM COLOGNE 2015, Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je okupila spomenute izlagače na pripremnom sastanku gdje se raspravljalo o važnim pitanjima nastupa, odnosno konceptu nastupa, rasporedu izlagača u paviljonu, grafičkom identitetu, transportu eksponata, logističkoj podršci, te marketinškim i PR aktivnostima koje prate nastup, ističu iz Komore.

Dogovoreni su i rokovi za aktivnosti koje slijede, kako bi nastup Bosne i Hercegovine, kao i svakog izlagača, bio i ovoga puta zapažen i s konkretnim rezultatima.

Podsjećanja radi, šest mjeseci nakon nastupa na IMM COLOGNE 2014, bh. firme – učesnice ostvarile su prodaje na tržištu Njemačke i EU u ukupnoj vrijednosti višoj od 6,5 miliona KM.

Paviljon Bosne i Hercegovine ove godine bit će smješten na “udarnoj” poziciji u hali 3.1, segment “Global Lifestyles”, koji na jednom mjestu prezentira grupne postavke nacionalnih štandova zemalja poput Rusije, Rumunije, Estonije, Bugarske, Grčke, Indonezije, Singapura, Tajvana.

(bh-info.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime