BH Gas: Ako Sarajevogas do petka ne izmiri kompletan dug, u ponedjeljak obustava isporuke

0
1

plin_gas_mjeracSarajevo  ̶  Iz kompanije BH-Gas su saopćili kako će 23. februara u potpunosti obustaviti isporuku gasa prema Sarajevogasu ukoliko to javno preduzeće do petka, 20. februara, ne izmiri dugovanja.

Naime, KJKP Sarajevogas d.o.o. sa današnjim danom, 17. februarom uplatio je iznos od 1, 5 miliona KM od ukupnog iznosa 31.955.171,56 KM, koliko je dužan uplatiti do petka 20. februara.

“BH-Gas očekuje da će Sarajevogas izmiriti svoje obaveze za uredno isporučeni gas i da će preostali iznos od 30.455.171,56 KM uplatiti do gore navedenog datuma. BH-Gas će ispoštovati Zaključak Vlade Federacije BiH i postupiti u skladu sa istim”, saopćeno je iz BH-Gasa.

Naime, na 151. sjednici Vlade Federacije BiH, održanoj dana 10. februara, Vlada je prihvatila Informaciju o dugu KJKP Sarajevogas d.o.o. Sarajevo prema Privrednom društvu BH-Gas d.o.o. Sarajevo.

Zaključak da “Vlada Federacije BiH zadužuje BH-Gas da pošalje pismo upozorenja Vladi Kantona Sarajevo i KJKP Sarajevogas, da ukoliko Sarajevogas ne izmiri obaveze plaćanja prema BH-Gasu u iznosu od 31.955.171,56 KM do 20. februara, BH-Gas će dana 23. februara u potpunosti obustaviti isporuku gasa prema Sarajevogasu”, dostavljen je BH-Gasu 12. februara.

(Anadolija)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime