Bevanda u posjetu pozvao crnogorskog ratnog zločinca

0
7

Njegos_i_Milo_Djukanovic12aCrna Gora, BiH – Agencije javljaju da će doživotni predsjednik crnogorske Vlade Milo Đukanović u ponedjeljak, 2. juna, boraviti u zvaničnoj posjeti BiH na poziv predsjedavajućeg Vijeća ministara Vjekoslava Bevande.

Predviđeno je da se odani Miloševićev ratni drug u Sarajevu sastane i sa članovima Predsjedništva BiH, te sa čelnicima oba doma Parlamentarne skupštine BiH. Predviđen je i razgovor sa ministrom vanjskih poslova BiH Zlatkom Lagumdžijom. Inače Lagumdžija je prije par godina izdjelovao da se Đukanoviću uruči povelja počasnog člana Senata Bošnjačkog instituta u Sarajevu čiji osnivač je rah. Adil beg Zulfikarpašić. Tako je zvanično postao član jedne bošnjačke institucije, vjerovatno za zasluge za ratni zločin i ostvarivanje plana istrebljenja genocidnog pjesnika Njegoša koji je u amanet ostavio srpsko-crnogorskim dželatima. Sa tim činom kao i posjetama, prije i sada, vlasti u BiH dozvoljavaju da jedan od najodgovornijih političara iz vremena srpsko-crnogorske genocidne agresije na RBiH i Bošnjake gazi po još svježoj krvi bošnjačkih žrtava genocida koji su počinili Miloševićevi, Bulatovićevi i Đukanovićevi jurišnici. Umjesto procesuiranja i da odgovara za ratne zločine, bh. vlasti ga pozivaju u zvaničnu posjetu. Eto kakva je vlast u našoj državi.

Za nadati se da će ga Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsjednišva BiH, ujedno i predsjedavajući, upitati gdje se nalaze masovne grobnice žrtava hapšenja i deportacije sa Crnogorskog primorija, Bukovice, Štrbaca, te sudskim procesima kojima su oslobođeni ratni zločinci na čelu sa crnogorskim premijerom. Nadamo se da će presudu crnogorskog pravosuđa protiv žrtve crnogorske policijske genocidne akcije “Lim” Ibrahima Čikića, koja će biti donešena u pisanoj formi 3.juna, Đukanović lično predati predsjedavajućem Predsjedništva BiH i potpredsjedniku SDA, jer je ujedno Čikić jedan od uhapšenih članova SDA u Sandžaku, protiv kojeg se nakon pomenute genocidne akcije godinama vodi crnogorska sudska farsa. To će biti najbolji dokaz kako Bošnjaci žive u Đukanovićevoj privatnoj državi Crnoj Gori.

(Bošnjaci.net)

 Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime