Benjamin Čičkušić :Maglaj je sredina poznata po rukometu

0
11

NASLOVNA

Maglaj – Benjaminom Čičkušićem koji je najefikasnijim strijelcem u Premier ligi Bosne i Hercegovine u rukometu.

Sead Muftić :Vaši prvi koraci u rukometu i kako je to krenulo?
Benjamin Čičkušić :Sve je krenulo davne 1997 na nagovor moga oca Fuada koji mi je ujedno bio i prvi trener zajedno sam Mahmutom Obralića i Vladom Marsicek.

Sead Muftić :Bili ste i na okupljanju kadeta BiH?
Benjamin Čičkušić : Da,istina je.Bio sam na 3 okupljanja kadetske reprezentacije BiH kod trenera Gorana Sutona gdje sam stekao određena prijateljstva i zadao sebi neke nove zadatke i sanjao nove rukometne snove.

Sead Muftić :Bili ste u Kataru pa nam i o tome nesto recite?

Benjamin Čičkušić : Da,u Katar sam otišao odmah nakon završetka srednje škole,2008 godine. Sasvim slučajno se Katarska reprezentacija pripremala u Sarajevu i tražila mlade igrače pa sam otišao na probu i vrlo brzo sklopio dogovor oko mog odlaska.
Tada,kao osamnastogodišnjak sam dobio šansu za izlazak iz naših okvira,za pokušaj ostvarenja nekog svog životnog cilja i kroz 4 provedene godine,sa ovog aspekta, mogu reći da se neke stvari lijepo posložile.

Sve u svemu,ima tu mnogo lijepih iskustava,životne škole i naravno,dosta rukometa,medalja pa i nekih velikih uspjeha kao npr. 2 mjesto na svjetskom klubskom prvenstvu
Te 13 mjesto na svjetskom prvenstvu u Egiptu i naravno osvajanje svih mogućih trofeja u prvenstvu Katara.

KATAR
Sead Muftić :Vratili ste se u Maglaj pa onda u Krivaju iz Zavidovića?
Benjamin Čičkušić : Vratio sam kući,odigrao pola sezone u svom gradu i otišao u Krivaju.Moje ambicije su bile reprezentacija BiH i vidio sam Krivaju kao najbolju moguću opciju rog trenutka.Na kraju,nisam pogriješio,Krivaja je ostvarila cilj,ja sam bio najbolji strijelac PL i dobio poziv i odigrao 2 utakmice za seniorsku reprezentaciju BiH,protiv Srbije u Nišu i Austrije u Visokom. To je za mene bilo nešto najljepše što se moglo dogoditi tog trenutka i vjerojatno ću to pamtiti do kraja života.

Sead Muftić :Iako su ambicije uprave RK Maglaj bile opstanak u Premier Lligi BiH a Vaša ekipa se nalazi na 3 poziciji u Premier ligi BiH?

Benjamin Čičkušić : Maglaj je sredina poznata po rukometu,sredina koja izbacuje mlade igrače. Dobrim dugogodišnjim radom i trudom,jednog velikog gospodina,velikog čovjeka i stručnjaka Mahmuta Obralica i igrača koji trenutno igraju za RK Maglaj,napravila se jedna fina priča, fina atmosfera i od početka, iako s ciljem da ostanemo u Premier ligi BiH mi pišemo lijepu priču i postajemo hit prvenstva u rukometu.

BENJAMIN VUKOVIC
Sead Muftić :U dosadašnjih 18 kola Premier lige Bih ste postigli 175 bolova i najefikasniji ste strijelac?
Benjamin Čičkušić : Mora neko dati gol.Da to nisam ja,bio bi neko drugi. To je čisto dobar rad ostatka ekipe i mene kao jedne cjeline iz koje sam isplovio ja kao najbolji strijelac,ali da nije mojih suigrača,samo to ne bih postigao.

BENJO NASLOVNA
Sead Muftić :Ambicije RK Maglaj i Vase prognoze u ovoj sezoni?

Benjamin Čičkušić :Ne bih da prognoziram,ali aBd mogu da kažem da ćemo dati nas maximum da ostvarimo što bolji rezultat i konačni plasman i u ligi i u Kupu.
Sead Muftić :Da nam kazete nesto o atmosferi u Maglaju u dvorani?

Benjamin Čičkušić : Atmosfera je odlična,grad živi rukomet i vlada prava rukometna groznica,tribine su uvijek pune,što je najbolji pokazatelj i ogledalo svega.
Sead Muftić :Očekujete li poziv selektora Markovića?

Benjamin Čičkušić : Iskreno i ne očekujem jer ne bih volio da previše želim i kasnije se razočaram. Ja ću da igram kako znam pa onda neka selektor razmišlja hoće li me zvati.

Sead Muftić :.Za Vaš uspjeh koje najviše kriv?

Benjamin Čičkušić :Za sve do sada sto sam napravio u životu,ne samo rukometu zahvaljujem Dragom Allahu i mojim roditeljima,mojoj majci Adisa,ocu Fuadu i sestri Naida koji moraju da me “trpe” i naravno treneru Mahmutu Obralicu kod kojeg sam naučio rukomet.

I naravno da ne zaboravim Veselina Vujovića,nekada najboljeg igrača na svijetu,sada jednog od najboljih trenera,sa kojim sam radio nešto više od godinu dana u Kataru i Dubaiju te da zahvalim za dodatno usavršavanje rukometa i rukometne igre. Izuzetan stručnjak,odličan čovjek sa kojim sam proveo jedno lijepo vrijeme zajedno sa njegovom suprugom Ljiljanom i kćerkom Bojanom.

RODITELJI

Sead Muftić :Nedavno je porodica Čičkušić bogatija za jednog člana?

Benjamin Čičkušić :Da, moja supruga Maida i ja smo dobili sina ,postali smo roditelji jednom divnom dječaku po imenu Džan i to mi je novi motiv da zajedno s njima aBd bilježim nove uspjehe.

SIN

Sead Muftić :.Da nam malo nesto kazete o Vašem treneru Mahmutu Obralicu Maši?

Benjamin Čičkušić :Nema se tu puno sta pričati,koliko god rekao,uvijek se može dodati još, jednostavno doktor rukometa,veliki covjek i trener.
Sead Muftić Mu :Hvala Vam na odvojenom vremenu i sve najbolje u budućem radu kao i u privatnom životu.
Benjamin Čičkušić :Hvala i vama,nadam se da ćemo se opet družiti povodom i vaših i mojih novih uspjeha aBogda.

BENJO NASLOVNA

(avantura.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime