BDZS i LDP u Tutinu: Ujedinit ćemo Bošnjake i Sandžak

0
12

BDZS_Miting_TutinSandžak – “Mi znamo tajnu uspjeha Sanžaka. Tajna uspjeha i napretka Sanžaka jeste jedinstvo bošnjačkoga naroda. Oni su ga razjedinili, a mi ćemo ga ujediniti. I krajnje je vrijeme za to.“ – kazala je Šaljićeva.

„Znam koliko je teško. Znam da su vas sretali ovih dana i govorili vam da ne treba da budete na ovoj strani. Znam za sve prijetnje koje ste dobili. Znam da su Vam govorili da Vam neće zaposliti djecu, ako budete glasali za nas. Sve su to i meni do nedavno govorili. Ali vjerujte mi, kad mi pričamo o poslu i investicijama, mi ne pričamo o Arapima i Turcima, mi govorimo o ljudima koji su među nama, koji su porijekom iz Sandžaka imenom i prezimenom.“ – kazao je Redžepović.

„Borit ćemo se za prava žene muslimanke. Žene sa hidžabom koja je toliko puta ismijavana. Kojoj je bilo onemogućeno da radi u javnom sektoru. Borit ćemo se da bude ravnorpavno tretirana, jer njeno je pravo da bude odjevena u skladu sa duhovnim tradicijama.“ – kazala je genrelani sekretar Amela Lukač-Zoranić.

„BDZ na čelu sa predsjednikom Fehratovićem je karavan spasa. Naša su vrata svakom otvorena. Mi smo braća. Mi smo braća! BDZ – Bošnjaci dovijeka zajedno! Od tih Bošnjaka ne trebaju nam samo dvojica-trojica koji su razjedinili ovaj narod, svi ostali su dobrodošli, halal im bilo od nas. Mi smo smo braća i mi ne možemo da se svetimo jedni drugima. Mi ne želimo da ih satjeramo u mišije rupe, kako su oni nama govorili. Bujrum neka dođu, da spasu svoje duše. Jer smo mi braća. Tako rade pravi Bošnjaci! Tako rade pravi muslimani!“ – poručio je Šaćirović.

„Ova koalicija nastala je na čvrstim osnovama i zajedničkim ciljevima. Ti ciljevi ogledaju se u rješavanju konkretnih problema Sandžaka. Tražimo i borit ćemo se za jedinstvenu Islamsku zajednicu. Tražimo i borit ćemo se da se vrati vakufska imovina. Tražimo i borit ćemo se da u Sandžaku budu univerziteti definisani na način kako su definisani svugdje u Evropi. Tražimo i borit ćemo se protiv bijede i siromaštva. Tražimo i borit ćemo se za ravnopravnost i Bošnjaka i Sandžaka. To su jasni ciljevi oko kojih smo se ujedinili.“ – kazao je Hajdarević.

„Vakat je da Tutin nakon 20 godina dobije svog pravog narodnog poslanika a to je Zaim Redžepović. Vi znate ko je Zaim Redžepović. A i mi ga dobro znamo. Znamo šta je sve učinio za nas i za vas i za sve Bošnjake zajedno. Njega su nakon izbora prije dvije godine istjerali sa posla. To je čovjek kojeg su pokušavali da slome. Ali im je on svakog puta rekao da je istina i pravda preča od svega.“ – kazao je predsjednik Fehratović, i dodao da je sada na Tutincima da se oduže Zaimu.

(bosnjaci.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime