BBM kreće sa istraživanjem zlata u Bakovićima

0
6

zlato_200_184Sarajevo, Fojnica, Gornji Vakuf – Vlade SBK, odnosno Ministarstva privrede i privredno društvo BBM d.o.o. Sarajevo će u ponedjeljak, 21. oktobra, potpisati Ugovor o istraživanju zlata na lokalitetu “Bakovići” općina Fojnica.

Preduzeće BBM  d.o.o. Sarajevo dobilo je koncesije za istraživanje zlata na lokalitetu Bakovići općina Fojnica, odlučila na osnovu javnog poziva koji je raspisala Vlada Srednjebosanskog-kantona.

Izabrani konesionar će za istražne radove na ovom lokalitetu, prema priloženoj dokumentaciji, uložiti deset miliona maraka.
Sedžad Milanović ministar privrede SBK-a, rekao je nedavno da će od potencijalnog investitora u ovome prvom istraživačkom postupku biti zatraženo da što prije završi istraživačke radnje dodajući da cijeni da oni neće trajati duže od godinu dana”.
Koncesija za istraživanje zlata dodjeljuje se na rok od 3 godine, a koncesionar ima obavezu da provede geološka istraživanja, riješi imovinsko-pravne odnose prije ulaska u posjed, pribavi sve potrebne dozvole i odobrenja za istraživanje zlata.
Vlada SBK je dodijelila i koncesije za istraživanje i eksploataciju željeznih ruda na lokalitetu Radovan općina Gornji Vakuf – Uskoplje društvu Glanz investments d.o.o. Sarajevo, a ovo preduzeće je dobilo koncesiju i za istraživanje i eksploataciju zlata na lokalitetu Mačkara – Mračaj općina Gornji Vakuf – Uskoplje.

(indikator.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime