BBI i RCC stipendirat će deset učenika i studenata iz Srebrenice i Bratunca

0
2

BBI i RCC stipendirat će deset učenika i studenata iz Srebrenice i Bratunca

Srebrenica, Bratunac – BBI banka i Regionalno vijeće za saradnju (Regional Cooperation Council) RCC stipendirat će deset učenika i studenata iz Srebrenice i Bratunca. Sporazum o saradnji za dodjelu stipendija potpisali su Amer Bukvić , direktor BBI banke i Goran Svilanović, generalni sekretar Vijeća za regionalnu saradnju.

Danas će u dnevnim novinama i na web stranici BBI banke biti objavljen konkurs za dodjelu stipendija, a pravo učešća imaju učenici srednjih škola i redovni studenti fakulteta, državljani BiH, sa mjestom prebivališta na teritoriji Općine Srebrenica i Općine Bratunac. Visina mjesečne stipendije iznosi 100 eura, a isplaćivat će se u protivrijednosti KM tokom deset mjeseci. Konkurs je otvoren 30 dana od dana objavljivanja, a aplikacije za stipendije mogu se predati u filijali BBI banke u Bratuncu.

“Savjet za regionalnu saradnju je sa velikim zadovoljstvom učestvovao na prvoj investicionoj konferenciji u Srebrenici, čiju je organizaciju pomogla i BBI banka.
Tada smo obećali da ćemo pomoći prije svega mladima koji su budućnost ne samo Srebrenice, već i cijele Bosne i Hercegovine. Ispunjavamo obećanje dato predsjedniku Opštine Ćamilu Durakoviću i zajedno sa BBI bankom, želimo da pomognemo mladićima i djevojkama iz Srebrenice da završe fakultet što boljim uspjehom i time pomognu i sebi i svojoj porodici i sredini iz koje dolaze“, izjavio je Goran Svilanović.

“Glavni razvojni resurs jedne države, kao i regije u kojoj ona egzistira, jeste ljudski kapital, a njegov kvalitet uglavnom određuju obrazovanje i obuka. Procjenjuje se da ulaganje u obrazovanje i obuku pojedinaca donosi profit koji je uporediv sa ulaganjima u fizički kapital. Zbog toga je u obrazovanje potrebno stalno ulagati, stvarati ga, uvećavati, primjenjivati, ali i prenositi drugima. S obzirom da BBI banka od svog osnivanja na različite načine putem stipendija ulaže u edukaciju, rado smo se odazvali pozivu gospodina Gorana Svilanovića da pomognemo u realizaciji ovog značajnog projekta“, kazao je Amer Bukvić.

(klix.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime