BBI dodijelila 100 stipendija za djecu Tuzlanske regije iz Fonda Saleh Kamel

0
25

bbi-dodjelila-100-stipendija-za-djecu-tuzlans_trt-bosanski-43366Sarajevo  ̶   BBI banka upriličila je danas u Tuzli svečanu dodjelu stipendija iz Fonda Sheikh Saleh Kamel za 100 učenika i studenata ove regije.

Mjesečna stipendija iznosi 100 američkih dolara u protivrijednosti KM i isplaćuje se 12 mjeseci.

“Projekat dodjele 500 godišnjih stipendija za djecu bez jednog ili oba roditelja u BiH BBI banka radi uz podršku filantropa Sheika Saleha Kamela, osnivača i vlasnika Al Baraka grupacije. Ovo je kontinurani proces u kojem smo tokom četiri godine dodijelili oko četiri miliona KM za stipendije. BBI banka je preuzela na sebe da realizira ovaj projekat Sheika Kamela, a jedan od uslova za stipendije da to budu najbolji učenici i student”, izjavio je Amer Bukvić, direktor BBI banke, naglašavajući kako BiH nema drugu alternative nego ulaganje u obrazovanje, a potom i odabir najboljih stručnjaka za rad u svojim područjima djelovanja.

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić zahvalio se BBI banci na ovoj plemenitoj misiji

Dobitnicima se obratila i profesorica Fatima Hukić, koja je jedan od osnivača Asocijacije Fatma, naglasivši važnost odgoja u obrazovanju i potcrtala ulogu dobro odgojene i obrazovane djece kao stubova društva.

Alma Hajdarević, predsjednica Kantonalne asocijacije Fatma zahvalila se u ime Asocijacije filantropu Salehu i direktoru BBI banke Bukviću za njihov trud da djeci iz cijele BiH pomognu da steknu obrzovanje.

Studentice pete, odnosno četvrte godine medicinskog fakulteta Slađa Tabić i Jasmina Smajilović zahvalile su BBI banci i filantropu šeiku Salehu Kamilu u ime dobitnika, kazavši kako je ovo veliki podsticaj da nastave dalje postizati odlične rezultate.

Inače, izbor dobitnika stipendija za regiju Tuzla izvršila je Komisija sačinjena od predstavnika BBI-a, Ministarstva obrazovanja i nauke FBiH, Rektorata Univerziteta u Sarajevu, Islamske zajednice BiH te Asocijacije Fatma.

Uskoro će biti raspisan konkurs za dodjelu 100 stipendija mostarske regije. Nakon provedene procedure za mostarsku regiju bit će raspisan konkurs za zenički region. Zadnjih sto stipendija za ovu godinu BBI će dodijeliti za djecu sarajevskog regiona.

Stipendije su namijenjene djeci bez jednog ili oba roditelja, na teritoriji cijele BiH, a Komisija je  prilikom odabira ocjenjivala, između ostalog, uspjeh u obrazovanju, kao i ukupne prihode i socijalni status domaćinstva.

(Anadolu Agency)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime