Banja Luka: Izrečene novčane kazne od 65.300 KM

0
10

Banja Luka – Odjeljenje za inspekcijske poslove banjalučke Gradske uprave u septembru je izvršilo ukupno 1.792 inspekcijska nadzora, pri čemu je izdato 80 prekršajnih naloga, kojima su izrečene novčane kazne od 65.300 KM.

Iz banjalučke Gradske uprave saopšteno je da je tržišna inspekcija u oblasti prometa robe i usluga izvršila ukupno 148 inspekcijskih nadzora, te je izdato 27 prekršajnih naloga kojim su izrečene novčane kazne od 14.100 KM.

Tržišna inspekcija oduzela je 66 kilograma rezanog duvana u vrijednosti 660 KM.

Veterinarska inspekcija je u oblasti zdravstvene zaštite životinja i veterinarske djelatnosti izvršila ukupno 276 inspekcijskih nadzora, te izdala 335 uvjerenja, za koja je naplaćeno 2.380 KM.

Veterinarska inspekcija evidentirala je zarazu pčela u jednom domaćinstvu, pri čemu je uništeno osam pčelinjih društava.

Prema nalogu Urbanističko-građevinske inspekcije, koja je obavila 377 nadzora, srušeno je šest objekata, a izdato je osam prekršajnih naloga kojima su izrečene kazne od 22.000 KM.

U toku septembra inspekcija je u oblasti rada i zaštite na radu izvršila ukupno 81 inspekcijski nadzor, pri čemu je zatekla osam neprijavljenih radnika kod poslodavaca, te izdala sedam prekršajnih naloga kojima su izrečene novčane kazne od ukupno 9.900 KM. Srna

(capital.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime