Banja Luka: Grad iz kojeg je protjeran najveći broj Bošnjaka

0
109

Banja Luka – Banja Luka ne zaslužuje ovakav odnos bošnjačke elite.

Za vrijeme četničke agresije iz Banja Luke je protjerano 100.000 neSrba, a u grad ušetalo 100.000 Srba!

Evo malo statistike: 1990. godine u Banja Luci je živjelo 140.000 stanovnika od kojih 65.000 Bošnjaka, 35.000 Hrvata i 40.000 Srba. Uvidjevši da to nije srpski grad, jer je bilo svega 35% Srba, mjesec dana prije popisa UDBA i druge obavještajne službe naređuju da se Opština Banja Luka proširi po “šumama i gorama” na 195.000 stanovnika i upisuju još NEKAKVIH 60.000 Srba, tako da ih je u ukupnom zbiru bilo 54%.

Za vrijeme okupacije, svi Bošnjaci i Hrvati su protjerani (izuzev 3% koliko je Brđanin rekao da može oPstati!) Mali broj se vratio, a većina Banjalučana živi širom svijeta, a najviše u skandinavskim zemljama.

Neshvatljiv je odnos vlasti i političara prema Banja Luci i Banjalučanima. Tako su je lako predali u srpske ruke, kao da je to bio vjekovni srpski grad.

Razloga je puno za takav odnos, a najviše je neznanje i skorojevićka pamet onih koji kada “dobace” do Sarajeva dalje ne mogu ni duhovno, ni mentalno, ni fizički. Zbog ovakvog bahatog odnosa prema ovom strateški važnom BiH gradu, Banja Luka danas predstavlja UPORIŠTE SRPSTVA!

U Banja Luci su prije agresije na RBiH bile dvije Pravoslavne crkve koje je 1939. godine napravila Kraljevina Jugoslavija, a NDH ih odmah srušila. Grad Banja Luka krasilo je 20 džamija koje su Srbi tokom agresije Srbi porušili, a napravili crkve koje tu nikada nisu postojale. Dalje, posrbili su sve toponime grada, pa se tako danas Šeher zove Srpske Toplice, Šehitluci (na kojem je ukopano 2.000 Bosanskih šehida poginulih u Banjalučkoj boju 1736. godine) zovu Ban Brdo, Mejdan se zove Obilićevo itd.. a o ulicama i školama da ne pričamo. Kratko rečeno – uvozna roba iz Srbije.

Zato, ako danas neko misli da će Bosna opstati bez Banja Luke, grdno se vara! Zmiju treba tući u glavu!

VIVA LIBERTE!

https://youtu.be/r5jjDkz0f0c

(defter.bosnjaci.agency)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime