Bakir Nakaš pisao premijeru Novaliću: Uključite u vaše štabove dokazane stručnjake

0
9
“Poštovani premijeru i ministre pišem vam ovo pismo sa željom da vas potaknem da hitno uključiti medicinsku struku i eksperte u oblasti epidemiologije, infektologije, mikrobiologije i virusologije koji su neophodni, kao ekspertni tim, da vašem zdravstvenom kriznom štabu i štabu civilne zaštite daju precizne upute za aktivnu borbu protiv koronavirusne epidemije”, navodi Nakaš.

Kako navodi, cijenim znanje i sposobnosti “vrsnih ginekologa, specijalista javnog zdravstva i pravnika, ali vas opominjem da bez navedenih stručnjaka vaša borba protiv korona infekcije može rezultirati negativnim ishodom”.

“Konačno trebamo riječ i mišljenje dokazanih stručnjaka u ovim oblastima koji imaju šta reći, a hvala Bogu, imamo ih dovoljno, samo nisu pozvani da daju svoj doprinos u ovoj borbi. Možda su ovi stručnjaci i eksperti u grupi koja ima previše godina i iskustva pa ih želite poštediti od moguće infekcije koronavirusom”, naveo je Nakaš.

Nakaš navodi da kao infektolog sa sigurnošću može reći da oni znaju kako treba da se čuvaju, a imaju i dosta toga što mogu javno pokazati i reći, “a što nam sigurno može danas biti od velike pomoći”.

Izvor: klix.ba


Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime