Bajramske posjete muftije tuzlanskog

0
3

05 10 2015 06 bajramske posjete muftija tuzlanski 1

Tuzla – Univerzitetski klinički centar Tuzla su posjetili muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, direktor Behram-begove medrese u Tuzli Ahmed Hatunić i sekretar Muftijstva tuzlanskog Muhamed Hasanspahić.

Posjeta UKC Tuzla

Goste su primili direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla doc. dr. Nešad Hotić, pomoćnik direktora za medicinske poslove prof. dr. Fahrija Skokić, pomoćnik direktora za naučnoistraživački rad akademik prof. dr. Enver Zerem i načelnik Klinike za dječije bolesti dr. Edin Husarić. Tokom posjete muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović zahvalio se na svesrdnosti koju su direktor i zaposlenici Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla pružili povratnicima u Republici Srpskoj.

“Razumjeli ste potrebe i tegobe tih ljudi, pokazali ste veliku volju stavljajući svoje resurse na raspolaganje našim povratnicima i mi smo vam iz tog razloga jako zahvalni”, rekao je muftija tuzlanski ef. Fazlović.

Delegacija je posjetila i Kliniku za dječije bolesti i u povodu proteklih bajramskih praznika djeci koja su zadržana na bolničkom liječenju uručila poklon pakete.

Posjeta Domu penzionera u Tuzli

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba i ujedno i Kurban-bajrama korisnike Doma penzionera u Tuzli posjetio je danas Vahid efendija Fazlović, muftija tuzlanski, uz pratnju Ahmeda Hatunića, direktora Behram-begove medrese u Tuzli.

05 10 2015 06 bajramske posjete muftija tuzlanski 2

Ovom prilikom Muftija je izjavio da će Islamska zajednica nastaviti pomagati ovu ustanovu, te da se i ovom posjetom nastoji poslati takva poruka.

-Znamo da se ovdje ulaže jako puno truda da starijima bude ljepše i ugodnije. Ljudima u toj dobi puno toga nedostaje i na emocionalnom i duhovnom planu, ali svakako i ta materijalna briga je od posebnog značaja. Važno je da se dolazi među ove ljude i mi želimo da razgovaramo o tome kako od strane Islamske zajednice učiniti više prema ovim ljudima i ovoj kući, kazao je Fazlović.

Tokom susreta sa direktorom Doma penzionera, Mirsadom Bakalovićem, bilo je riječi i o projektima čiju će realizaciju pomoći i Islamska zajednica.

-Ovo je nastavak saradnje koju ćemo konkretizovati i za budući period. Osim posjeta i pomoći našim korisnicima, razmijenili smo ideju i oko otvaranja mekteba u Domu penzionera. Slično ćemo napraviti i sa pravoslavnom i katoličkom crkvom, jer imamo korisnike i jedne i druge i treće konfesije, kazao je Bakalović.

Bakalović je podsjetio da je u toku izgradnja i Dnevnog centra za zdravo starenje, čiji  su građevinski radovi u unutrašnjosti pri kraju.

-U fazi smo opremanja Dnevnog centra i sređivanja terase koja će se koristiti tokom ljeta.Vjerujemo da će kompletno opremanje biti završeno u narednih mjesec dana i da će naš centar biti svečano otvoren povodom 35. godišnjice Doma, kazao je Bakalović.

Dom penzionera raspolaže kapacitetom od 183 ležaja, a trenutno u njemu boravi 164 korisnika. Uz intenzivnu njegu, sređene su tri sale u komercijalnom dijelu, dok će Dnevni centar biti dostupan za sve starije sugrađane.

(rijaset.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime