ARNAUT: SBB će u skoro svim općinama na izbore izaći u koaliciji sa SDA

0
10

ARNAUT: SBB će u skoro svim općinama na izbore izaći u koaliciji sa SDA

Tuzla – Centralnoj izbornoj komisiji, prijavu za ovjeru učešća na lokalnim izborima u BiH koji će biti održani 2. oktobra, danas je predao i Savez za bolju budućnost (SBB) BiH. Prijavu su u ime stranke predali Damir Arnaut, potpredsjednik SBB-a, i Bahrudin Hadžiefendić, ministar zdravlja Tuzlanskog kantona i član Predsjedništva SBB-a.

sbb-cik-predaja-lista15

Arnaut i Hadžiefendić sa novinarima (Foto: A. Kuburović)

Arnaut je novinarima kazao da će SBB na izborima u gotovo 82 općine izaći u koaliciji s SDA.

– To će biti izuzetno jaka koalicija, najjača u historiji ove države i očekujemo da ona odnese apsolutnu pobjedu na lokalnim izborima, kada su u pitanju kako načelnici, tako i općinska vijeća, barem u jednom ogromnom dijelu FBiH – rekao je Arnaut.

sbb-cik-predaja-lista2

Arnaut: Očekujemo da koalicija odnese apsolutnu pobjedu (Foto: A. Kuburović)

Prema njegovim riječima, SBB će u koaliciji sa SDA izaći na izbore i za skupštine opština i gradova i u RS-u. Ove dvije stranke, podsjetio je, podržat će i zajedničkog kandidata za načelnika Srebrenice.

– I u RS-u očekujemo još bolji rezultat nego na prethodnim izborima. Što se tiče Srebrenice, SBB i SDA i u tom slučaju podržat će zajedničkog kandidata Ćamila Durakovića – kazao je Arnaut.

Istakao je da o imenima drugih kandidata ne može govoriti prije nego što ona budu u zakonom propisanom roku dostavljena Centralnoj izbornoj komisiji, te da će o tome govoriti “kada dođe vrijeme”.

Arnaut je podsjetio da su danas predate prijave za pojedinačno učešće stranaka na izborima, a da rok za prijavu koalicija počinje teći za dvije-tri sedmice, tačnije 5. juna.

sbb-cik-predaja-lista1

Arnaut dolazi u CIK (Foto: A. Kuburović)

Zukić: Podržat ćemo zajednički Ćamila Durakovića u Srebrenici

Prijavu za lokalne izbore u BiH, danas je predala i Stranka demokratske akcije (SDA).

Generalni sekretar SDA Amir Zukić kazao je novinarima da će se SDA prijaviti za sve nivoe vlasti, za načelnike općina i općinska vijeća, te za skupštine opština u RS-u.

zukic-silajdzic-cik

Amir Zukić i Dženita Silajdžić dolaze u CIK (Foto: A. Kuburović)

Također je potvrdio da postoji dogovor o zajedničkoj podršci kandidatima za načelnike u FBiH s SBB-om, te da će i u RS-u SDA i SBB imati zajedničke liste za skupštine opština.

– Podržat ćemo zajednički Ćamila Durakovića u Srebrenici. SDA će sigurno u još ponekoj općini u RS-u imati kandidate za načelnika – naveo je Zukić, dodajući da su očekivanja da uz podršku SBB-a u FBiH, SDA ovjeri kako je rekao dosadašnje rezultate i u broju i kvaliteti rada budućih načelnika.

Autor: S. D.

(avaz.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime