Armin Osmančević: Bošnjak u Dubaiju privlači goste u BiH

0
33

armin-osmancevic1BiH, Švedska  ̶  Armin Osmančević koji je sa 17 godina 1993. godine bio prinuđen napustiti BiH danas čini sve kako bi promijenio sliku o BiH i privukao turiste da je posjete, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Osmančević je otišao u Švedsku gdje je završio digitalni marketing, a kako govori za jedan strani portal shvatio je da ono što drugi doživljavaju kao izazov njemu je zapravo prilika ako se pristupi tome na pravi način i s pravim ljudima.

On je pokrenuo stranicu HelloBosnia.com gdje svi zainteresirani mogu vidjeti prirodna bogatstva i ljepote BiH, prenosi NAP.

Prije četiri godine, Osmančević je otišao u Dubai gdje je i upoznao svog poslovnog partnera koji je također iz BiH i zajedno su odlučili učiniti nešto i dati svoj doprinos zemlji u kojoj su rođeni.

Osmančević navodi da BiH ne zna pravilno iskoristiti svoje turističke potencijale.

– Ono što je atraktivno nije adekvatno predstavljeno i ne može se prodati kao ponuda u globalnom turizmu. Osim toga, lokalni tur-operateri su mali i rascjepkani, a kvalitet usluga često nije na očekivanom nivou.

On objašnjava da je HelloBosnia pokrenut u martu, ali i da je najveći uspjeh kod gostiju iz Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata jer im ne trebaju vize za BiH, prenosi Patria.

Na ovom portalu mogu se pronaći različiti paketi, a mogu se kreirati i posjete po vlastitoj želji.

– Krajem septembra napravit ćemo veliki izlet gostiju iz UAE u BiH. Povest ćemo predstavnike medija, bloggere kao i putničke agencije. U toku su i pregovori sa nekim aviokompanijama da uvedu letove za BiH.

HelloBosnia.com je integrirani portal koji nudi uslugu koja uključuje rezervaciju i plaćanje. Svi mogu pronaći opširne informacije o atrakcijama i svemu zanimljivom što mogu raditi i vidjeti u BiH.

– Želim Bosnu približiti svima. Turistički sektor je i dalje nerazvijen, ali se polako širi. Godišnji prihod zemlje od turizma porastao je za 17 posto u prošloj godini u odnosu na prethodnu godinu, prema statistikama iz Centralne banke BiH. Broj posjeta udvostručio se u odnosu na period od prije 10 godina, a BiH u prošloj godini posjetilo je 845.000 ljudi.

Osmančević navodi da u bogatoj ponudi imaju obilazak najstarije prašume u Evropi Perućice, kanjone rijeka sa nezaobilaznim raftingom, planinarenje, brdski biciklizam, ribolov i skijanje, pa čak i jahanje.

“BiH ima mnoge potencijale za turiste iz UAE koji su zainteresirani za upoznavanje i uživanje u netaknutoj prirodi i fascinantnu historiju”, kaže Osmančević.

Na stranici HelloBosnia.com u ponudi je odlazak u Sarajevo, Mostar, Srebrenicu, Blagaj, kao i brojne druge aktivnosti.

(NAP)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime