Arifagić obišao prve parcele za otvaranje farme u Bosanskom Petrovcu

0
7

m_img_4359-550x336Bosanski Petrovac – Jučer  nakon što je Općinsko vijeće Bosanskog Petrovca dalo jednoglasnu podršku Pismu namjere  ARIFAGIĆ INVESMENT doo Kozarac, za izgradnju farmi  norveških crvenih krava, Jusuf Arifagić, vlasnik i direktor farme, zajedno sa Zlatkom Hujićem, načelnikom Općine i Nevsadom Ramićem, šefom službe u Općini Bosanski Petrovac, obišli su prve potencionalne parcele poljoprivrednog zemljišta u Bosanskom Petrovcu.

„Mi smo Arifagiću pokazali prve parcele i potencionalna područja koja su pogodna za njegov projekat, naravno kao što je i došao sa predodžbom, to se i potvrdilo, da ima puno poljoprivrednog zemljišta,  koje bi se mogla staviti u funkciju stočarstva.  Nas u Općini Bosanski Petrovac svaki dan zovu građani i nude svoja imanja za ovaj projekat.“ – rekao je Zlatko Hujić, načelnik Općine Bosanski Petrovac.

Zbog kratkog vremena Jusuf  Arifagić, vlasnik farme norveških krava,  je obišao samo tri lokacije na području općine Bosanski Petrovac. A nakon što se u Općini Bosanski Petrovac sagledaju sve moguće parcele, g. Arifagić, zajedno sa saradnicima , će boraviti u Bosanskom Petrovcu  nekoliko dana, gdje bio trebao obići sve ponuđene  lokacije, i direktno razgovarati sa svim građanima koji žele da svoju poljoprivrednu zemlju ponude za ovaj projekt.

„Kada su u pitanju privatna lica, meni je potrebno samo lista zemljišta koje poljoprivredno zemljište građani žele iznajmiti, i da li neko želi možda i prodati, pa da se s tim licima razgovara“- kazao je Jusuf Arifagić, vlasnik farme ARIFAGIĆ INVESMENT.

Iz Općine Bosanski Petrovac pozivaju sve građane koji imaju poljoprivredno zemljište i koji žele da iznajme ili prodaju ARIFAGIĆ INVESMETNU za farme krava da se mogu javiti u Službu za poljoprivredu, te će im biti omogućen direktan razgovor za vlasnikom farme Jusufom Arifagićem.

(inmedia.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime