Aquareumal – Internacionalni centar za razvoj turizma

0
17

3e8bfc590fa853f82c7079386d5de111_MFojnica – Proteklog vikenda je u Aquareumalu održana ceremonija uručivanja priznanja Internacionalne lige humanista – lige za mir i svjetsko jedinstvo.Internacionalna liga humanista je organizacija koja je odlučna u svojoj namjeri da istražuje, pronalazi i otkriva dobre primjere iz medicinske prakse i zdravstvene skrbi i potiče da se afirmira ono što je dobro, a otkloni što je loše i tako doprinese unapređenju zdravlja čovjeka.

Upravo o tom aspektu zaštite pacijenta na skupu je govorio prof.dr. Faris Gavrankapetanović, zamjenik Predsjednika Komiteta za zdravlje ljudi ILH.U ime ILH priznanja Zlatnu povelju „Liječnik humanista godine“ i Zlatnu povelju „Farmaceutski kolektiv godine“ uručio je predsjednik Vijeća ILH-a prof.dr. Tarik Kupusović a priznanja su dobili: doc.dr. Faruk Alendara, prim.dr. Azra Kabil-Medić, prof.dr. Velija Zelija – Ašimi i apoteka „Hitna“ poslovna jedinica JU Apoteke Sarajevo.

„Svi naši današnji laureati, zaslužni dobitnici najvećeg humanističkog priznanja ILH-a, svoje znanje, rad i ljubav prema čovjeku ugradili su u najplemenitije zanimanje – pomoći drugom čovjeku kad je ovaj najslabiji i najnezaštićeniji“ –istaknuto je na skupu.

Nakon uručenje priznanja laureatima generalni sekretar ILH prof. Zdravko Šurlan i izvršni direktor Aquareumal-a Haris Šehić su potpisali Protokol o dugoročnoj saradnji ILH i Aquareumala. Kao sastavni dio Protokola je i Odluka o proglašenju AQUAREUMAL-a turističkog kompleksa Fojnica Internacionalnim centrom za promociju turizma. Ova Odluka je donesena u skladu sa ocjenama i mišljenjima mnogobrojnih domaćih i inostranih turista i na prijedlog Vijeća za unapređenje kvalitete u turizmu ILH.

U svom obraćanju direktor Haris Šehić se zahvalio na ovom priznanju a posebnu zahvalnost i zasluge je odao načelniku općine Fojnica Salkanu Merdžaniću koji je, kako kaže, učinio i dalje čini sve što je u njegovoj moći kako bi pomogao razvoj turizma u Fojnici.Na svečanosti je, pored mnogobrojnih zvanica bio prisutan i načelnik Salkan Merdžanić, koji se na kraju obratio i čestitao Aquareumalu i laureautima na dobijenim priznanjima ali i njihovoj požrtvovanosti da pomognu čovjeku kada je on najslabiji.

(hronika.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime