Apsurd je da se bilo tko u Mostaru drzne dijeliti prostor općine Prozor – Rama

0
22

lovac-suma-300x202Mostar – Na sjednici Skupštine Hercegovačko neretvanske županije održane 19. studenog 2013. donesena je Odluka o osnivanju lovišta u HNŽ, po kojoj se u općini Prozor – Rama osnivaju dva lovišta, umjesto jednog koje je postojalo od kada postoji ova općina i lov u njoj.

Sjednica Općinskog vijeća Prozor – Rama dana 20.11.2013. protekla je dobrim dijelom i u znaku ove odluke, iako rasprava po toj temi nije mogla biti ni predviđena za ovu sjednicu općinskog vijeća.

Općinski načelnik i vijećnici su iskazali ogorčenje Odlukom. Obzirom je odluka donesena nakon usvajanja amandmana upućenog od strane Kluba Bošnjaka u Skupštini HNŽ-a, jasno je da se pokušava otvoriti prostor za novu međunacionalnu podjelu u ovoj općini.

U izjavama je posebno apostrofirano područje stradalničkog mjesta Uzdol koje bi bilo unutar granica novog (bošnjačkog?) lovišta. Dio lovišta koji se ovom odlukom otcijepljuje od dosadašnjeg jedinstvenog lovišta smješten bi bio u granicama: Bokševica – Popova glava – rijeka Volujak – Studenska planina – Tetrebina – Oštra kosa – Divan – Zeleni vrh – Gorača – Košara – Jurići – Menjik – Ljubunci – Ljubunačka rijeka – Duge – Magistralni put M16 – Tošćanica.

Vijećnici su najviše razočarani činjenicom da je amandman prihvaćen od strane vlade HNŽ-a, unatoč jasno i argumentirano protivljenje ministara Cvitanovića i Petrića, ali ipak uz potporu i premijera Lasića i resornog ministra Donke Jovića.

Netko će se trebati debelo ispričati za ovaj pokušaj podjele općine. Ja ću tražiti način da se preispita zakonitost odluke. Apsurd je da se bilo tko u Mostaru drzne dijeliti prostor općine Prozor – Rama bez ikakvog traženja mišljenja i suglasnosti od žitelja i predstavnika ove općine. Bit ću protiv podjela, uz lovce, jer znam da su odlična skupina“, prva je reakcija načelnika općine Prozor – Rama Joze Ivančevića.

HSS Stjepana Radića oglasila se s priopćenjem u kojem podržava načelnika općine Prozor – Rama, te osuđuju podjelu ove općine.

HSS Stjepana Radića Rama daje potpunu potporu ministru u Vladi HNŽ-a Iliji Cvitanoviću i načelniku općine Prozor-Rama u borbi za cjelovitost lovišta, a time i općine Prozor-Rama.

Gospodo iz županijske Skupštine dijelite svoje šume i svoju općinu. Ramu nećete nikada podijeliti.” navodi se u priopćenju.

(Obican)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime