Antiteroristička kampanja je za RS najvažnije oružje u borbi protiv BiH

0
2

Antiteroristička kampanja je za RS najvažnije oružje u borbi protiv BiH

BiH – Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač u intervju za “Glas Srpske” rekao je da se zna da u Federaciji postoje čitava naselja koja funkcionišu kao enklave i ne priznaju zakone i Ustav BiH,te je očigledno da im je neko dozvolio da to čine i toleriše takvo ponašanje. Ovu izjavu Dragan Lukač je dao u danu kada su Milorad Dodik,Željka Cvijanović i Nedeljko Čubrilović izdali zajedničku izjavu u kojoj navode da neće poštovati odluke Ustavnog suda BiH o ukidanju 9. januara kao Dana RS.

Takve odluke neće biti provedene na tlu RS-a. Dakle, Republika Srpska i njeni lideri, zajedno sa bivšim vođom ratne zločinačke Specijalne jedinece policije RS-a Draganom Lukačem su ti koji ne poštuju Ustav BiH i svaki dan rade na rušenju Bosne i Hercegovine. Priča Dragana Lukača o nekakvim naseljima u kojima se ne poštuje Ustav BiH na tlu Federacije BiH ima za cilj skretanje pažnje od onoga šta radi Republika Srpska. Sva ta priča o terorizmu i opasnim bošnjačkim enklavama treba da posluži kao izgovor kojim će mahati Milorad Dodik kako bi ubijedio svijet o potrebi jačanja “nezavisnosti” RS-a. Stvara se dojam da Srbi ne mogu imati povjerenja u institucije kojima rukovode Bošnjaci, nameću se teze da se Srbi mogu zaštiti od terorista samo jačanjem samostalnosti Republike Srpske. Pod tim izgovorom dovodi se u pitanje svaka odluka državnih institucija, zato Dodik i ostali srpski političari insistiraju na negiranju ingerencija Ustavnog suda.

Bošnjačka politika je upala u zamku velikosrpske propagande, bošnjački političari nemaju kad od silnih izvinjavanja i opravdavanja da primjete šta se radi i kakvu opasnu zamku spremaju velikosrpski centri moći Bosni i Hercegovini.
Republika Srpska vješto koristi antiterorističku kampanju u borbi protiv Bosne i Hercegovine. Srpska politika ne spava, oni sprovode opsežnu ofanzivu iskorištavanja antiterostičkih trendova u svijetu za relativizaciju ratne prošlost u BiH i pripremanje terena za poduzimanje odlučnih koraka ka nezavisnsoti RS-a. Za to vrijeme Bošnjaci su utonuli u duboki zimski san.

067134

(saff.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime