AntiDayton: ‘ Odbrana federacije zakazala slučaju tužbe Vojnik iz RS protiv FBiH’

0
5

1535518_386929288120561_1193331764_nSarajevo – Očigledno je kako se može vidjeti iz dodatnog dokumenta da osoba koja je tužila tzv. Federaciju (Stojaković Radosav) nije prije svega bila civilno lice u periodu 1992-1995. već pripadnik tzv. vojske Republike Srpske koja je izvršila agresiju na tada već međunarodno priznatu Republiku Bosnu i Hercegovinu.

Smatramo da ukoliko ova presuda ostane pravosnažna te se isplata ove određene sume bude sprovela u djelo da sudinica Općinskog suda Nermina Sijerčić mora snositi posljedice i odštetu koju je sudsko vijeće na čelu s njom presudilo, isplatiti iz svojih ličnih prihoda. 

Smatramo da je odbrana tzv. federacije zakazala u ovom slučaju maksimalno i da je ovo samo još jedan od dokaza kako i na koji način teku poslovanja i prava tužilaštva i sudstva u Bosni i Hercegovini. Također smatramo da se zbog ove podnesene tužbe mora novčano kazniti i sam Stojaković Radosav koji je na prevarantski način pokušao prešutjeti svoje učešće u agresiji kao pripadnika vojske tzv. RS te se prikazati kao oštećeni civil kojem je neko dužan isplatiti neki vid odštete.

PORUČUJEMO Općinskom sudu u Sarajevu, svim nadležnim institucijama i vladinom i nevladinom sektoru da ovaj slučaj iznesu u narednom periodu u što širu javnost kao i mediji te zbog ove presude na stub srama izvedu odgovorne tj. tačnije neodgovorne osobe za ovakav čin.

PORUČUJEMO također, u koliko se ne povuče ova presuda te se u narednom periodu bude pripremala isplata navodno oštećenom, da ćemo kao pokret AntiDayton krenuti prvo od nas i naših članova te će prvu tužbu za ranjavanje i nanošenje teških tjelesnih povreda nanešenih agresorskim granatama 23.12.1993. podnijeti Nihad Aličković a onda i drugi oštećeni članovi pokreta. Takođe, organizovano ćemo uticati na sve one članove kojima je oštećena nepokretna imovina da podnesu tužbe i traže od RS novčanu odštetu. 

Takođe, pozvat ćemo sve oštećene građane, šehidske porodice, porodice koje su izgubile svoje najbliže članove, civilne žrtve rata, roditelje ubijene djece opkoljenog Sarajeva i logoraše, da se masovno odazovu pojedinačnoj tužbi protiv tzv. RS, te na taj način ispravimo greške koje prave pojedini sudski službenici. 

Mislimo da Vam se masovne a pojedinačne tužbe neće dopasti jer teško je naći jednu porodicu u Sarajevu a da ne nabrajamo dalje, koja nema ogroman argumentovan razlog za tužbu. 

Takođe, podnijet ćemo tužbu protiv sudskog vijeća koje je donijelo ovu sramnu presudu u korist agresora.

Isto tako, podnosit ćemo tužbe non stop protiv Milorada Dodika za negiranje i poricanje postojanja države te će za svaku svoju izjavu koju je dao u medijima snositi posljedice i na taj način ostati bez svog ko zna kako stečenog bogatstva.

Također navodimo da se tužba protiv Republike Srbije mora obnoviti pod HITNO te da se prilika do 2017. godine ne smije propustiti. Pozivamo sve one advokate koji su pod zakletvom i u službi građana i pravde za koju rade da nam se obrate i ponude savjete po ovom pitanju kako bi pojedinci mogli podnijeti tužbe. 

 

AntiDayton

Nihad Aličković 

 Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime