Antidayton grupa masovnu grobnicu Tomašica kod Prijedora

0
48

AntiDayton_Tomasica_Prijedor1aPrijedor – Dana 08.11.2013 predstavnici AntiDayton-a su otišli u Prijedor obići masovnu grobnicu. Obići trenutno jedno od najbolnijih i najbitnijih mjesta u Bosni i Hercegovini, a to je mjesto ožiljka i dokaza počinjenih zločina nad bošnjačkim i hrvatskim nevinim stanovništvom okruga Prijedor.

Odlazak u Tomašicu nema opisa, bez bola, tuge i gnjeva.
Pri samom dolasku na lokalitet, možete osjetiti MIRIS SMRTI, MIRIS ZLOČINA, MIRIS ZLOSTAVLJANIH NEVINIH GRAĐANA! Pri samom dolasku putem koji vodi od Prijedora do Tomašice i same grobnice, čovjekov organizam sam dobije potrebu da se stavi u poziciju onih koji su vođeni živi na mjesto zločina, gdje su likvidirani a nakon toga kao tavki prikrivani i prekrivani s nekoliko slojeva zemlje kako bi trag ISTINE ostao zapečaćen ispod zemlje i kako nikada nebi izašao na vidjelo.

U Tomašicu možete samo doći, šutjeti, gledati, osjećati, razvijati film u sebi i slušati kako Vam srce ubrzava otkucaje, kako Vam se koža ježi, kako u vama podrhtava svaki organ i atom i kako postajete na tren “jedna od žrtava” sa lica mjesta.

U Tomašicu možete samo doći odati počast ubijenim nedužnim civilima, ostati bez riječi, zapamtiti sve i otići s posebnim odnosom prema životu i smrti.

U Tomašicu možete doći i slušati te tupe zvukove, zvukove bagera i kamiona koji su neumorno radili na tome da se ovaj stravičan zločin prikrije.

U Tomašicu možete doći i gledati satima u onu veliku količinu prvo s ciljem dovučene zemlje i slojeva a onda iskopane, i opet otići s jednim pitanjem, šta je NEDUŽAN OBIČNI ČOVJEK naoružanom kriminalcu i hladnokrvnom zlotvoru DUŽAN bio? Zar postoji dug koji može opravdati ovakva djela tj nedjela?

Tomašica, na žalost ima još da ponudi istine i još veliki dio terena koji će morati da se pregleda detaljno u narednom periodu kako bi se otkrila sva istina a ne samo njen dio.

Za sada se traga za jednom grupicom DJEVOJČICA i nadaju se da će ih pronaći u neposrednoj blizini kako bi našle svoj smiraj.

BOL…

JEZA…

TUGA…

ŽALOST…

STRAHOTA…

POŠTOVANJE…

SVE SE TO OSJETI I VIDI ONOG TRENA KADA POGLEDATE POČINJENI ZLOČIN IZ BLIZA!!!

Da li smijemo biti ravnodušni? Da li se naše javne ličnosti boje svoje popularnosti zbog čega ne smiju javno pričati o ovakvim stvarima koji su dio njih samih? Da li jedan dio građana zaista smatra da je dovoljno samo lajkovati ovakve slike, koje u opšte nisu za lajkovanja? Da li taj isti dio građana misli da je dovoljno, samo preslušati vijesti i Dnevnike i okrenuti nakon toga kanal koji nema ovakve prizore kakve Dnevnici i Vijesti mogu da ponude, jer su realni i ISTINITI? Zar tako jednostavno možemo da prihvatamo zločine koji su se desili u prošlosti a da ih samo registrujemo ali na njih niti reagujemo niti o njima pričamo?

Bosna i Hercegovina je puna masovnih grobnica i sve one imaju svoje određeno vrijeme, kada će progovoriti o svim patnjama onih koji tu masovnu grobnicu sačinjavaju.

Neka im je vječni rahmet i lahka zemlja bosanska!!!

DA SE NIKADA VIŠE NE PONOVI ALI I NE ZABORAVI!!!

(Bosnjaci)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime