Ana Popović, kandidatkinja za mjesto direktorice BHT1 glasnogovornica osuđenog ratnog zločinca

0
4

 

Sarajevo – Kada je u medijima izašla vijest o kandidatima za direktorsku stolicu na televizijskoj kuću BHT1, odnosno državnoj televiziji, mediji i javnost su ostali šokirani činjenicom da jedan od kandidata Tvrko Milović.

U svemu tome ostala dva kandidata su ostala nezamjećena, odnosno njihova imena se provlače tek kroz tekst o Tvrtku Miloviću.

Dugogodišnja novinarka

Ana Popović dugogodišnja je novinarka sa iskustvom na više medija. Od TV KISS-a, preko Večernjeg lista do manjih portala, Popović je već preko petnaest godina u medijima.

Nedavno je u prvi plan izbila aferom „Lidija i osam savjetnika“ kada je Centar za istraživačko novinarstvo pisao o nelegalnim zaposlenjima u kabinetu Lidije Bradare, kada je bila jedna od rijetkih koja je ispunjavala uslove propisane Zakonom.

Ana Popović je obavljala posao savjetnice pravde, uprave, lokalne samouprave, te je obavljala i poslove u vezi sa informisanjem i odnosima sa javnošću.

Novinarka, PR i promotorka Comine knjige

Ipak Popović nije smetao fakt da se u isto vrijeme ne može obavljati posao odnosa sa javnošću i novinarstva, te je ista nastavila da piše za Večernji list.

Ono što je javnosti manje poznato je, da je Ana Popović svojevremeno bila i glasnogovornica Dominika Ilijaševića Come, osuđenog ratnog zločinca.

Ana je pratila suđenje ovom osuđenom ratnom zločincu, da bi potom bila promotorka njegove knjige. Ana Popović na promociji knjige „On je, odmah sam ga prepoznala“ nije zazirala ni od direktnog napada na Sud i Tužilaštvo, za koje je konstatovala da su usvojili lažna svjedočenja, praktično osporavajući legitimtet presude.

Diverzija?!

Na kraju se postavlja pitanje da li je cijela kandidatura Tvrtka Milovića samo svojevrsna diverzija kako Ana Popović mogla da na mala vrata sjedne u fotelju direktorice BHT1.

 

novum.baBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime