Amer Jerlagić: SDA je vrbovala pojedince koji su otjerani iz SBiH pa neka im je sretno sa njima

0
16

jerlagic-u-bosanskoj-gradisci-nastavljeno-masovno-ponistavanje-popisnicaSarajevo  ̶  SDA je vrbovala pojedince i otjerane iz SBiH, izjavio je Amer Jerlagić, predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu, i poželio SDA “svaku sreću” sa njima.

Očigledno je da vlada panika u redovima SDA i Bakira Izetbegovića, koji je na pragu svog poraza jer ništa nije uradio od onoga sto je obećavao prije četiri godine.

Oko 700 istaknutih funkcionera Stranke za BiH prešlo je u posljednjih deset dana u Stranku demokratske akcije (SDA) – kazao je na današnjoj pres-konferenciji u Sarajevu predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Denis Zvizdić.

Istakao je da je ovo aktivnost koja nije usmjerena protiv Stranke za BiH dodajući da su oni slobodno i samostalno odlučili da pređu  zbog samo jednog značajnog razloga, a to je što su u politici SDA prepoznali odgovornu i državotvornu politiku, a u programima prepoznali one elemente koji znače siguran izlazak iz krize.

Zvizdić je također naglasio da su novi članovi ove stranke također prepoznali najboljeg i najkvalitetnijeg kandidata za člana Predsjedništva BiH.

– Napisi da je riječ o maloj grupi ljudi nisu tačni, riječ je o istaknutim funkcionerima i velikom broju članova Stranke za BiH, pa i čitavim općinskim savjetima kao što se to desilo u Vogošći s tendencijom da se to desi i u općinama Novi Grad, Stari Grad i Ilijaš – objasnio je Zvidzić.

Naglasio je da je najveća kvaliteta ovog prelaska masovnost i jasno prepoznavanje kvalitete politike SDA.

Bivši potpredsjednik Glavnog odbora Stranke za BiH te predsjednik Općinskog savjeta i predsjednik Ustavnopravne komisije Ferid Otajagić kazao je da SDA ima stvarni kapacitet da gradi BiH te da će podržati ovi stranku jer ima stvarnu snagu za jedinstvo i izgradnju BiH.

– Prije 40 dana sastali smo se u Zenici i razgovarali o tome šta učiniti dalje, jer opcija kojoj smo pripadali konstantno ide prema gašenju i nepoštovanju demokratskih pravila. Nakon toga smo jednoglasno odlučili da pređemo u SDA – kazao je.

Bivša predsjednica Asocijacije mladih Stranke za BiH Sunita Đozić istakla je da je razlog njenog prelaska u SDA želja da se čuje i glas mladih u BiH te da je priliku za to našla u SDA.

Bivši komandant u Srebrenici Velid Šabić koji je također napustio Stranku za BiH i prešao u SDA kazao je da je njegov razlog prelaska želja da vrati dostojanstvo građanima BiH i svim borcima.

(vijesti.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime