Ambasadori PSC EU svečano otvorili Prvu osnovnu školu u Maglaju

0
4

546f6a2d-d8cc-41d1-8db2-4e8eb0765237-ambasadori-1-718x446Maglaj  ̶  Tokom posjete BiH, ambasadori 28 zemalja članica EU u Političkom i sigurnosnom odboru EU na čelu s predsjedavajućim Walterom Stevensom, na prigodnoj svečanosti otvorili su Prvu osnovnu školu Maglaj koja je takodje obnovljena sredstvima EU a u okviru EU Programa za oporavak od poplava.

Nakon višemjesečne obnove, škola je u potpunosti obnovljena, utopljena, sa novim proizorima i vratima na cijelom objektu, sa novim sistemom centralnog grijanja i novim namještajem.

– Izražavam duboku zahvalnost za sve što je EU učinila za nas u posljednjih šest mjeseci. Vaša nasebična pomoć nam je dala nadu za bolju budućnost. Radost naših učenika, ali i nas uposlenih je neizmjerna, jer sada imamo odlične uslove za rad- naglasio je direktor Prve osnovne škole Maglaj Admir Gračić.

Izražavajući saosjećanje sa građanima koji su pogođeni katastrofalnim poplavama, Walter Stevens je naglasio.

– Poruka koju želim da vam prenesem u ime svih ambasadora jeste da ćemo mi biti uz vas i nastavićemo vam pružati podršku u prevazilaženju katastrofalnih posljedica poplava. Mislim da naša podrška nije bila samo deklarativna, nego smo i konretno djelovati, a to dokazuje i ova obnovljena škola – kaže Stevens.

Predsjedavajući Walter Stevens i direktor Škole Admir Gračić zajednički su otkrili spomen-ploču, a ambasadori su se samim obilaskom škole najbolje mogli uvjeriti na koji način su utrošena sredstva EU.

(Avaz)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime