Ambasador Pakistana posjetio Općinu Goražde

0
4

Goražde – Danas je u Općini Goražde upriličena dobrodošlica za ambasadora Islamske republike Pakistan, NJ.E. Muhammad Yousafa.

Na samom početku prijema, načelnik Općine Goražde dr. sci. Muhamed Ramović nije krio zadovoljstvo posjetom ambasadora koji je u Goražde stigao sa novim vlasnicima “Mljekare Milgor”, Sayed Kamalom, biznismenom iz SAD-a, a čije projeklo je Pakistansko, te njegovom partnerkom, goraždankom Leilom Hreljom.

Na samom početku Načelnik se zahvalio delegaciji Pakistana na posjeti, te još jednom čestitao investitoru na ostvarenom uspjehu i istakao kako će Općina Goražde u svim svojim kapacitetima stajati na raspolaganju njemu i njegovim saradnicima. Tema sastanka bila je aktuelna investicija pomenutog, američko-pakistanskog biznismena ali i nove potencijalne investicije drugih važnih investitora i biznismena iz Islamske Republike Pakistan.

Ambasador Yousuf istakao je da je takvih ljudi mnogo u Pakistanu, kao i da su spremni da ulažu u zemlje kao što je Bosna i Hercegovina uprkos administrativnim otežavajućim zaprekama na višim nivoima vlasti. NJ.E. Yousuf i gosp. Kamal zahvalili su se načelniku Ramoviću na do sada pruženoj nesebičnoj podršci povodom pomenute investicije – pokretanja „Mljekare Milgor“ Goražde.

Naime, gosti su istakli da je Pakistan treća zemlja u svijetu po proizvodnji mlijeka i mliječnih proizvoda te se nadaju da će domaće bh proizvode plasirati i na tamošnje tržište, povezivati se sa tamošnjim proizvođačima i biznismenima, a sve u cilju stvaranja novih velikih projekata u Bosni i Hercegovini, odnosno Goraždu.

Prije svega želim da kažem da sam jako sretan što sam danas u Goraždu, i da se zahvalim na toploj dobrodošlici načelniku Ramoviću i njegovom primjetno efikasnom timu. Ovo je grad sa velikim potencijalima, važan grad u Istočnoj Bosni, grad sa velikom industrijskom koncentracijom, mogu samo reći da sam jako sretan što sam imao priliku da budem ovdje i radujem se narednoj posjeti Goraždu“, istakao je ambasador Yousuf na samom kraju posjete njegove delegacije.

Načelnik Općine Goražde dr. sci. Ramović stavio je na raspolaganje općinske kapacitete u vezi sa svim projektima vezanim za saradnju Goražda i Pakistana. S tim u vezi ponudio je neke nove lokacije gospodinu Kamalu za koje je on bio veoma zainteresiran sa ciljem proširivanja vlastitih kapaciteta, ali i stvaranja uvida u kapacitete kojima raspolaže Općina Goražde glede poslovnih zona prikladnih za izgradnju novih objekata. Također, dogovoren je obilazak grada i interesantnih poslovnih lokacija.

Danas nam je u posjeti ambasador Pakistana, zemlje koja broji oko 200 miliona ljudi. Predstavnici te zemlje posjetili su jedno tako malo Goražde, ponosno Goražde. Moram reći da smo počastvovani njihovom posjetom. Veoma je važno da istaknemo i jošjednom pohvalimo investiciju gospodina Kamala i njegove supruge, a naše sugrađanke Leile Hrelje. Ovim putem želim još jednom naglasiti da im općina Goražde stoji na raspolaganju u punim kapacitetima. Pružit ćemo maksimalne napore i podršku da svi njihovi projekti uspiju i dožive procvat, a da njihovo ime postane poznato i renomirano širom svijeta“ – kazao je načelnik Općine Goražde dr. Muhamed Ramović nakon današnje posjete predstavnika Islamske Republike Pakistan Općini Goražde.

(gorazde-press.blogger.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime