Ambasador Hellbach: Grad Bihać je primjer uspješnog privlačenja investitora

0
3

Bihać – U sklopu posjete Unsko-sanskom kantonu gradsku upravu Bihaća i gradonačelnika Emdžada Galijaševića, jučer je posjetio NJ.E. Christian Hellbach, ambasador Njemačke u BiH. U razgovoru sa gradonačelnikom Galijaševićem ambasador Helllbach upoznao se sa privrednom i političkom situacijom u gradu Bihaću sa posebnim aspektom na saradnju koju Bihać ima sa Njemačkom vladom kroz projekt izgradnje sistema za kanalizacionu i oborinsku vodu i pročišćivač vrijedan više od 50 miliona KM.

„Njemačka vlada i njemački narod za sve građane Bihaća istinski su prijatelji i partneri i mi smo zaista sretni što je u našem gradu jedna renomirana njemačka kompanija kao što je mljekara Meggle uspješno realizirala svoju poslovnu ideju i što je ova kompanija okosnica razvoja našeg grada. Mi stojimo na raspolaganju svakom dobronamjernom investitoru i biti ćemo svima na usluzi samo s jednim ciljem,novim radnim mjestom i ostankom naših građana u svome gradu i državi BiH „-kazao je gradonačelnik Galijašević.

Posjetu gradskoj upravi Bihaća ambasador Hellbach inicirao je kako kaže zbog činjenice da je grad Bihać primjer lokalne zajednice koja zna dobrim odlukama privući domaće i strane investitore.

„ Nije sve crno u državi Bosni i Hercegovini i zaista ima bezbroj dobrih primjera kako lokalna zajednica pomaže investitore i otvara nova radna mjesta. Jedan od tih primjera je i grad Bihać i zbog toga sam svoj prvi dolazak u Bihać iskoristio da posjetim gradonačelnika i da razmijenimo naša zajednička razmišljanja i planove kako poboljšati još više privredni ambijent u vašoj zemlji „-kazao je ambasador Hellbach.

Da je saradnja privrednih subjekata iz Bihaća sa firmama iz Njemačke na zavidnom nivou pokazuje i podatak Privredne komore USK-a gdje je prošle godine izvezeno robe u vrijednosti 11,9 miliona KM, a istovremeno uvezeno robe iz Njemačke na područje grada Bihaća u vrijednosti od 14 miliona KM.

(rtvusk.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime