Ambasada SAD-a: Iz ovog referenduma ne može proizaći ništa dobro

0
51

ambasada-sadSarajevo, SAD – Ambasada SAD u BiH saopštila je večeras da se “plaši” posljedica koje će referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH imati za građane u Republici Srpskoj i u cijeloj BiH.

U izjavi povodom usvajanja odluke o raspisivanju referenduma u Narodnoj skupštini Republike Srpska Ambasada SAD navodi da je angažovala “relevantna odjeljenja i agencije Vlade SAD kako bi bilo odlučeno o primjerenom reagovanju prema onima koji su odgovorni za ovu političku provokaciju”.

Iz Ambasade SAD dodaju i da “blisko sarađuju sa Misijom EU i OHR-om u vezi sa preduzimanjem narednih koraka”.

“Ambasada SAD alarmirana je pravcem u kojem planirani referendum vodi Republiku Srpsku, kao i prijetnjama koje referendum predstavlja za sigurnost, stabilnost i prosperitet BiH. Mi smo protiv ovog referenduma i bilo kojih priprema za njega, jer predstavljaju kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma i jer se plašimo posljedica koje će imati za građane u Republici Srpskoj i u cijeloj BiH”, navodi Ambasada SAD.

Američka Ambasada smatra da “iz ovog referenduma ne može proizaći ništa dobro”, te poručuje da je budućnost BiH i svih njenih građana u kontinuiranom procesu integracija u EU.

“To je sasvim ostvariv cilj i mi želimo da radimo sa građanima Republike Srpske na stvarnom poboljšanju kvaliteta njihovog života. Sada je na rukovodstvu ovog entiteta da se opredijeli ili za napredak ili za političku i ekonomsku izolaciju”, navodi Ambasada SAD.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je večeras odluku o raspisivanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH.

/Oslobođenje/Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime