Amadeo Mandić imenovan za zastupnika Vlade FBiH na sjednici skupštine JP Međunarodni aerodrom “Sarajevo“

0
3

Amadeo Mandić imenovan za zastupnika Vlade FBiH na sjednici skupštine JP Međunarodni aerodrom

Sarajevo – Federalna vlada dala je ovlaštenje Amadeu Mandiću za zastupanje na sjednici skupštine JP Međunarodni aerodrom “Sarajevo“ d.o.o. Sarajevo.

U Zajedničku komisiju za ekonomsku saradnju između Bosne i Hercegovine i Srbije za predstavnika Vlade FBiH imenovan je Suvad Osmanagić, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Izmjenom postojećeg rješenja za člana Koordinacijskog tima za koordinaciju aktivnosti u vezi s pripremom prijedloga strategije za borbu protiv korupcije 2015. – 2019. i Akcijskog plana za provođenje strategije za borbu protiv korupcije 2015.-2019. imenovana je Verica Golijanin.

Izmijenjeno je i rješenje o imenovanju Upravnog odbora Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriju Federacije BiH čiji član je sada federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić.

Doneseno je  rješenje da za članove radne grupe za izradu prijedloga zakona o pravima žrtava torture u BiH budu nominirani Dobrica Jonjić i Esma Palić iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Vlada Federacije BiH dala je prethodnu saglasnost Nadzornom odboru JP Međunarodni aerodrom “Sarajevo” d.o.o Sarajevo za razrješenje dužnosti članova uprave zbog isteka mandata.

Istovremeno, dana je prethodna saglasnost Nadzornom odboru za imenovanje vršitelja  dužnosti članova Uprave  do okončanja natječajne procedure, a najduže na vremensko razdoblje do šest mjeseci i to za v.d direktora Armin Kajmaković, za v.d. izvršnog direktora za promet i usluge u zračnom prometu Elvedin Begić i za v.d izvršnog direktora za razvoj aerodroma Alan Bajić.

Federalna vlada donijela je i dvije odluke o prijedlozima za imenovanje članova Državne regulatorne komisije za električnu energiju iz Federacije Bosne i Hercegovine, na mandatno razdoblje od pet godina i to za Nikolu Pejića i Suada Zeljkovića.

Utvrđeni su i prijedlozi rješenja za imenovanje jednog člana Regulatorne komisije za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine, na mandatno razdoblje od pet godina, iz reda bošnjačkog naroda za Enesa Čengića i jednog člana iz reda srpskog naroda Predraga Šupljeglava.  Prije upućivanja Parlamentu Federacije BiH na imenovanje, prethodnu suglasnost za članove FERK-a daju predsjednik i potpredsjednici Federacije BiH.

Svi danas nominirani kandidati za ove regulatorne komisije su bili prvorangirani, nakon provedene natječajne procedure, stoji u priopćenju Vlade FBiH.

Vlada FBiH donijela je danas Rješenje o formiranju radne grupe sa zadatkom da izradi financijsku analizu i na temelju nje ekonomsku opravdanost eventualnog spajanja Javne ustanove Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Univerzitetsko-kliničkom centru Sarajevo i pripremi prijedlog potrebnih pravnih akata. Radnu grupu čine Zilha Ademaj, Sebija Izetbegović, Enra Suljić, Edita Kalajdžić, Snježana Bodnaruk, Safeta Borovac, Muvedeta Butmir-Čedić, Alma Pehlić, Amra Karić i Sanela Adžović.

Na prijedlog Komisije za administrativna pitanja, Vlada FBiH donijela je Rješenje o razrješenju Ibrahima Tirka, na osobni zahtjev, direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove i Rješenje o privremenom postavljenju Anisa Ajdinovića za direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove na razdoblje do okončanja natječaje procedure u skladu sa Zakonom o državnoj službi u FBiH, a najviše tri mjeseca, počevši od 1.1.2016. godine.

Vlada je danas dala prethodne saglasnosti za razrješenje vršitelja dužnosti članova Nadzornog odbora JP “Hrvatska pošta“ d.o.o. Mostar i privremeno za vršitelje dužnosti na razdoblje do tri mjeseca, odnosno do okončanja natječajne  procedure, imenovala Davorku Šaravanju, Ivana Jozića, Željka Kordića, Dijanu Pejić, Nermu Čolaković-Prgudu i Zorana Landeku.

Ista Odluka donesena je i za članove Nadzornog odbora Javnog poduzeća Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar.   Zlatan Lovrić (predsjednik), Almir Spaho, Sead Kaknjo, Bilal Tulumović i Ante Vrdoljak (članovi) imenovani su za vršitelje dužnosti članova ovog nadzornog odbora.

Dana je i prethodna saglasnost da na isto razdoblje kao vršitelji dužnosti, članova Nadzornog odbora Ceste d.d. Mostar, budu imenovani Krešo Šaravanja (predsjednik), Mirko Mihaljević, Željko Medak i Naser Hadžibegović.

Za vršitelje dužnosti članova Nadzornog odbora Javnog poduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo, na razdoblje do tri mjeseca, odnosno do okončanja natječajne procedure, prethodna saglasnost dana je za Osmana Lindova (predsjednik), Harisa Jašarevića, Damira Anića, Željka Petrovića i Daliborku Marić.

Donesene su i odluke o raspisivanju javnog natječaja za izbor i nominovanje članova Nadzornog odbora u Javnom poduzeću Međunarodni aerodrom “Sarajevo“ d.o.o. Sarajevo,  utvrđeni kriterij i tekst natječaja.

Na prijedlog Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vlada FBiH je donijela Rješenje o imenovanju Upravnog odbora “Agencije za vodno područje Jadranskog mora” Mostar  u sastavu Mustafa Nezirić (predsjednik), Mirko Šarac, Viktor Lasić, Zijada Redžić i Dragan Meter (članovi).

Doneseno je i Rješenje o imenovanju Nadzornog odbora „Agencije za vodno područje rijeke Save” Sarajevo u sastavu Jasmina Šeko (predsjednik), Elmedin Hadrović i Marijan Oršolić (članovi).

Autor: Fena

(avaz.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime