Alispahić: ‘Policija koja napada novinare nije policija već banda’

0
26

54a14a9b-9cd4-4b5d-b26f-5ff9b0765237-upad-klix-5-718x446Sarajevo  ̶   Fatmir Alispahić o upadu velikosrpske policije u redakciju Klixa

Policija koja upada u redakcije i tuče novinare, sama je sebe izbacila iz legalističkog okvira i policijske uniforme, te se prema toj tzv. policiji treba odnositi kao prema bandi i huliganima, kojima se treba suprotstaviti silom. Kao što je nedopustivo da neko fizički nasrne na organe reda, tako je nedopustivo da organi reda fizički nasrnu na slobodu govora, jer ako se to dogodi, onda to više nisu organi reda, već organi terora i straha kojima je časno pružiti fizički otpor.

Odgovornost za teror velikosrpske policije po Sarajevu snose svi sigurnosni organi, a posebno MUP Kantona Sarajevo, koji je dužan da brani građane od ove agresije, namjesto što se ponaša izdajnički i kukavički. Ovi upadi prijete da postanu pravilo, pa da u budućnosti ta velikosrpska policija kidnapuje ili tuče građane Sarajeva, Tuzle ili Zenice, ili da organizira nove paljevine i tzv. proteste. A ako sarajevska policija postane velikosrpska banda, onda će goloruki građani braniti čast, slobodu i pravni poredak, kao i 1992. godine.

Nažalost, mnogi su se tek sada sjetili da živimo pod terorom velikosrpske policijske države, a živi dokaz za to je sedmogodišnje zatočeništvo potpuno nevinog čovjeka, Imada Al Husina, u tzv. Imigracionom centru. Nema separatne pravde i prava, jer je teror nad Klixom začet mnogo prije, kada se gledalo kroz prste raznim drugim kršenjima ljudskih prava.

Upad u redakciju Klixa je najava da će predstojeći period biti obilježen terorom policijske države koja će iz Beograda okupirati Sarajevo, a čemu se treba odlučno suprotstaviti. Svaki građanin dužan je da pruži otpor protiv te velikosrpske bande koja koristi policijske uniforme da nas vrati u 1992. godinu i vrijeme kada su horde Radovana Karadžića krenule ka Srebrenici, Tomašici, Keratermu, Višegradu… Historija nas uči da sa teroristima nema dijaloga, i nema oklijevanja.Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime