Aktivnosti Općinske izborne komisije: Adnan Ibrahimspahić novi predsjednik

0
19

Adnan-Ibrahimspahic-1-655x360Kakanj – Bosnu i Hercegovinu za nešto više od stotinu dana očekuju Opći izbori 2014.godine. U proteklom periodu došlo je do određenih promjena u sastavu Općinske izborne komisije u Kaknju. Dosadašnji predsjednikHajrudin Čaluk je podnio ostavku, dok su za dva člana komisije Raziju Šljuku i Hamdu Mimića istekli mandati u martu. Općinsko vijeće je donijelo odluku o izboru novih članova i predsjednika a dluku je potvrdila i Centralna izborna komisija BiH. Novi predsjednik općinske izborne komisije Kakanj je pravnik Adnan Ibrahimspahić, novi članovi su Mirza Smajić i Almir Imamović, te članovi iz starog saziva Marijana Tomičić i Mandica Šain. Od 20.juna se radi u punom sastavu , a predsjednik i članovi su sada u mogućnosti da pripreme i provedu Opće izbore u Kaknju.

Trenutne aktivnosti koje provodi Općinska izborna komisija je određivanje biračkih mjesta, odnosno određivanje lokacija budućih biračkih mjesta. Zabilježene su određene promjene u prostorima gdje će se obaviti glasanje. Komisija je obišla lokacije gdje će se obaviti izbori i nisu nailazili na poteškoće. Neke objekte koji su godinama korišteni neće se iz objektivnih razloga koristiti.

„Tako recimo Dom penzionera, gdje je novi vlasnik preuzeo određene građevinske radove više neće biti na raspolaganju . To glasačko mjesto će biti prebačeno u prostoriju OŠ “Hamdija Kreševljaković”. Privatni objekat u Brežanima koji je prije korišten zamjenjen je prostorijama u OŠ”Omer Mušić” u Brežanima. Objekat Ljubojević Dragana se neće koristiti, a odluka o izboru nove lokacije će se donijeti naknadno. Privatni objekat u Dubovom brdu se neće moći koristiti, alternativa je područna škola u Dubovom brdu.“ – govori predsjednik Općinske izborne komisijeAdnan Ibrahimspahić.

Ibrahimspahić napominje da se izvod iz Privremenog centralnog biračkog spiska za raseljana lica nalazi u Centru za birački spisak u zgradi općine Kakanj. Rok za provjeru, izvršavanje ispravki ili dopunu svojih podataka je 29.juli ove godine.

(kakanj-x.com)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime