Aktivnosti muftije zeničkog

0
5

Zenica – Muftija zenički na centralnom mevludskom programu u Maglaju

U srijedu 23. decembra 2015. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović posjetio je Medžlis Islamske zajednice Maglaj, gdje je prisustvovao centralnoj svečanosti povodom obilježavanja 12. rebiu-l-evvela, koja je organizirana u Kalavun Jusuf-pašinoj (Kuršumlija) džamiji u Maglaju.

Nakon mevludskog programa koji su izveli imami Medžlisa IZ Maglaj i hor ”Revda” i obraćanja glavnog imama Nevres ef. Hodžića i muftije zeničkog mr. Ejub ef. Dautovića, upriličena je dodjela priznanja za konstruktivan doprinos u centraliziranju finansijkog poslovanja Medžlisa Islamske zajednice Maglaj kroz realizaciju projekta jedinstvene i centralizirane članarine. Priznanja su dodijeljena: predsjedniku i članovima Izvršnog odbora, sekretaru, predsjednicima džematskih odbora, imamima, glavnom imamu i muftiji zeničkom.

Muftija zenički na prijemu za penzionisane imame MIZ Zenica

U okviru obilježavanja 12. rebiu-l-evvela, u četvrtak 24. decembra 2015. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u Zenici je prisustvovao prijemu za penzionisane imame Medžlisa Islamske zajednice Zenica.

Prijem u Zenici organiziran je na osnovu odluke Savjeta Muftijstva zeničkog da se u svim medžlisima organiziraju prijemi za penzionisane imame, na kojima bi prisustvovao i muftija zenički.

Prijem, kojem su prisustvovali glavni imam i predsjednik IO MIZ Zenica mr. Jakub ef. Salkica i gosp. Muhamed Begagić, organiziran je u čast sljedećih penzionisanih imama: Nesib ef. Efendić, Ahmed ef. Doglod, Hazim ef. Jašarević, Bekir ef. Čelenka, Ibrahim ef. Babić i Edib ef. Alispahić.

Muftija zenički u svom obraćanju, između ostaloga, penzionisanim imamima zaželio je lijepo zdravlje i lijepe penzionerske dane, te da budu dobre džematlije, baš onako kao što su bili i dobri imami.

Prijem za penzionisane imame završen je dodjelom hedija i knjiga.

Muftija zenički održao hutbu i klanjao džuma-namaz u džematu Pepelari – MIZ Zenica

U petak 25. decembra 2015. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović posjetio je Medžlis Islamske zajednice Zenica.

Tom prilikom muftija je u pratnji glavnog imama mr. Jakub ef. Salkice posjetio džemat Pepelari gdje je održao hutbu i klanjao džuma-namaz.

Nakon džuma-namaza, glavni imam i članovi građevinskog odbora upoznali su muftiju sa dinamikom izvođenja građevinskih radova na novoj džamiji u ovom džematu, a ova prilika iskorištena je i da se uputi poziv za učešće u izgradnji džamije u Pepelarima, džematu koji je od Zenice udaljen oko 40 km i u kojem živi oko 100 domaćinstava.

(rijaset.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime