Aktiv direktora osnovnih škola: Školski bazari dobra praksa

0
4

Sarajevo – Druga sjednica aktiva direktora/ravnatelja sarajevskih osnovnih škola, koja je održana na Igmanu, bila je najvećim dijelom posvećena početku nove školske godine.

Nakon što je Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS-a tražilo od svih škola da prije početka školske godine objave liste potrebnih udžbenika, dobrim se pokazala praksa ovogodišnjih školskih bazara, gdje su zainteresirani mogli nabaviti udžbenike po vrlo povoljnim cijenama.

Na sjednici se razgovaralo o ideji da se na kraju školske godine definišu spiskovi potrebnih udžbenika, te da već u junu učenici mogu na školskim bazarima nabaviti udžbenike za naredni razred.

Kako je i planirano, Ministarstvo je nabavilo besplatne udžbenike za sve polaznike osnovnih škola, kao i za učenike slabijih finansijskih mogućnosti.

Potpisani su protokoli sa udruženjima koja brinu o djeci sa posebnim potrebama kao podrška edukaciji direktora, nastavnika i učenika za rad sa ovim mališanima.

Aktiv direktora dao je svoje članove u komisije koje će raditi na izmjenama Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju i izradi provedbenih akata.

Već neko vrijeme Škola u prirodi kao dio nastavnog odgojnog  procesa nema svoju punu primjenu, a prezentacija mogućnosti njenog održavanja u školskom objektu područne škole Šabići – OŠ “Zaim Kolar” trebala bi da oživi ovu dobru praksu.

Direktorima su predstavljene i ponude programa škola skijanja, E-učionice te projekt energetske efikasnosti u školskim objektima, a ovo je bila prilika da ministar za obrazovanje, nauku i mlade u Vladi KS-a Elvir Kazazović razmijeni mišljenja sa direktorima sarajevskih osnovnih škola te odgovori na otvorena pitanja u sistemu osnovnog obrazovanja.

(oslobodjenje.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime