Akos dobitnik priznanja civilne zaštite Zeničkog dobojskog kantona

0
6

611bfdcc187904f5c0a0d7896a32640b_XL (1)Zenica – Povodom obilježavanja 1. marta – Dana civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj svečanosti u zgradi Vlade Zeničko-dobojskog kantona pojedincima i kolektivima su uručena priznanja Kantonalnog štaba civilne zaštite ZDK.   Među dobitnicima priznanja je i AKOS, odnosno naš centar “Misbah” u Begovom Hanu kojeg vodi naš član i lokalni imam Senad Mujić. Ovo .. 

Povodom obilježavanja 1. marta – Dana civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj svečanosti u zgradi Vlade Zeničko-dobojskog kantona pojedincima i kolektivima su uručena priznanja Kantonalnog štaba civilne zaštite ZDK.   Među dobitnicima priznanja je i AKOS, odnosno naš centar “Misbah” u Begovom Hanu kojeg vodi naš član i lokalni imam Senad Mujić. Ovo ..

Povodom obilježavanja 1. marta – Dana civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj svečanosti u zgradi Vlade Zeničko-dobojskog kantona pojedincima i kolektivima su uručena priznanja Kantonalnog štaba civilne zaštite ZDK.

 

Među dobitnicima priznanja je i AKOS, odnosno naš centar “Misbah” u Begovom Hanu kojeg vodi naš član i lokalni imam Senad Mujić. Ovo je već drugo priznanje AKOS-u za angažman u humanitarnim aktivnostima tokom poplava. Ranije je općina Žepče dodijelila AKOS-u zahvalnicu na ime ustupanja prostorija centra “Misbah” za boravak porodica čije su kuće stradale u poplavama i klizištima. Od maja do augusta 2014. godine u centru “Misbah” boravilo je između 60 i 80 osoba iz okolnih sela općina Žepče i Zenica.

 

***
Od 1990. godine na inicijativu Međunarodne organizacije za Civilnu zaštitu 1. mart se obilježava kao Svjetski dan civilne zaštite, a ove, kao i proteklih godina, Kantonalna uprava civilne zaštite ZDK uručila je zlatne značke, pismene pohvale i pismene zahvalnice svim pojedincima i kolektivima koji su u protekloj godini izrazili spremnost i odlučnost da pomognu drugima koji su se našli u teškim situacijama.

“Mi smo još pod dojmom posljednje prirodne nepogode i šteta koje su prouzrokovale poplave i brojna klizišta duž cijelog Kantona. Svjedoci smo koliko je i sam čovjek činjenjem ili nečinjenjem doprinio ovoj nesreći. I ova nesreća je pokazala koliko smo ranjivi i koliko je nužno ulagati u sistem zaštite i spašavanja”, kazao je komandant KŠCZ Edin Terzić.

Najveća priznanja Zlatne značke civilne zaštite danas su dobili: komandant Štaba civilne zaštite Grada Zenica Muhamed Husremović, starješina Profesionalne vatrogasne jedinice općine Maglaj Mehmed Smajlagić, komandir odjeljenja Profesionalne vatrogasne jedinice općine Žepče Stipo Sičanica i komandir odjeljenja Službe za spašavanje na vodi i pod vodom KUCZ ZDK Enes Imamović.

Pismene pohvale civilne zaštite dobili su: Munib Husejnagić, Husejin Smajlović, Nermin Mandra, Mato Zovko, Đemal Memagić, Jasminka Begić, Suad Huskić, Šerif Patković, Mirsad Mešić, Refik Zeković, Senad Husejnagić, Semir Šut, Zoran Martinović, Avdo Degirmendžić, Haso Mandžuka, Izudin Turkeš, Služba za spašavanje na vodi i pod vodom KUCZ ZDK, Udruženje GSS – stanica Zavidovići, Služba spašavanja na vodi i pod vodom Grada Zenica, Četa za spašavanje ZD RMU Kakanj d.o.o Kakanj, Crveni križ ZDK, AKOS centar Misbah Begov Han i Kantonalni operativni centar Civilne zaštite.

Pismene zahvalnice Civilne zaštite dobili su: direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak, ArcelorMittal Zenica, Komanda I pješadijskog bataljona 5. pješadijske brigade OS BiH, Ambasada Kraljevine Švedske, TUKA, Tvornica cementa Kakanj, SAZ Monting Maglaj, Pekara Dita, Direkcija robnih rezervi ZDK, O-mega III Sarajevo i Prevent Zenica.

Terzić je još istakao posebne riječi hvale nevladinim organizacijama, udruženjima građana i humanitarnim organizacijama koje su svoju humanu funkciju zaštite i spašavanja vršile na bazi dobrovoljnog i neprofitabilnog angažmana.

“Izražavam zahvalnost za pomoć i saradnju medijima koji imaju ključnu ulogu u informisanju građana u uslovima prijetnji i postojanja prirodnih i drugih nesreća. Očekujemo i dalje vašu pomoć i podršku, da pitanja iz oblasti zaštite i spašavanja problematiziramo i usmjerimo ka cilju postizanja višeg stepena sigurnosti građana Kantona”, dodao je Terzić.

 

(akos.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime