Ako želite uništiti jedan narod, počnite s obrazovanjem

0
138

Bh. novinar i književnik Muhamed Mahmutović (na fotografiji), koji je do sada napisao pet romana u kojima tematizira historiju Bosne i Hercegovine, Bošnjake i bosanskog čovjeka koji je, kako i sam kaže, kroz historiju izdržao i preživio mnoge nedaće i tegobe, u razgovoru za Anadolu Agency (AA) ističe kako je vrlo bitno prikazati i jednu drugu stranu priče koja je, kako kaže, mnogo drugačija od one kakvu su tokom rata iznosili brojni mediji (Denis Zuberi - Anadolu Ajansı)

Autor: Muhamed Mahmutović

– Život Bošnjaka u Sandžaku neodoljivo podsjeća na život Palestinaca u pojasu Gaze. Sve metode koje koriste Jevreji za uništenje Palestinaca, koriste i Srbi za uništenje Bošnjaka, samo u malo blažem obliku!

Jeste li znali da u Palestini ima dvadesetak univerziteta, koje Izrael zatvara dok vidi da iz njih izlaze obrazovani Palestinci. Ne smiju dirati samo jedan univerzitet u Jerusalemu, koji je katolički i pod direktnom upravom Vatikana!


Znate li da Palestinci koji odu na studije van domovine i završe ih, gube pravo da se vrate u domovinu!!!


Internacionalni Univerzitet u Novom Pazaru bori se preko jedne decenije za akreditaciju, ali vlasti u Srbiji nalaze uvjek načina da mu je ne izda. Gostovao sam na tom univerzitetu, kao i na mnogima širom svijeta i mogu kompetentno reći da on ima bolje uslove za rad nego mnogi razvikani evropski!


Novi Pazar nije mogao ni sanjati univerzitet, dok ga nije osmislio i pokrenuo Muamer Zukorlić, a onda je država Srbija otvorila “državni univerzitet”, da bi ga ugušila!


Kad im ni to ne polazi za rukom, kad pored tog “državnog”(baš tako je nazvan da bi dobio na značenju), na tom “muftijinom” (kako ga zovu, da bi ga omalovažili), predaje oko polovine nemuslimana, a isto tako nastavu pohađa veliki broj studenata svih nacionalnosti, onda se država odlučila na Izraelsku metodu borbe protiv obrazovanja “neprijatelja”!


Pozivam studente i profesore IUNP da se bore protiv ove očite diskriminacije i pokušaja gašenja ove baklje znanja za Sandžak, a samim tim i za matičnu domovinu Bošnjaka, Bosnu i Hercegovinu!

Molim vas, podijelite u znak podrške!

14724551_336704616722845_954213148202853541_nBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime