Akcija “200 vakifa” za dovršetak radova na vakufskom centru MIZ Kiseljak

0
13

slika naslovnaKiseljak – Medžlis Islamske zajednice Kiseljak u saradnji sa Vakufskom direkcijom Islamske zajdnice u Bosni i Hercegovini pokrenuo je veliku akciju podrške i prikupljanja sredstava za dovršetak radova na zgradi Vakufsko administrativnog centra Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak.

 

Ovom akcijom pozivamo buduće vakife i upućujemo apel Bošnjacima u dijaspori da se uključe u generacijski projekat Medžlisa IZ Kiseljak i tako postanu vakifi projekta, koji ima za cilj stvaranja boljih uslova rada i obogaćivanje vjerskih,kulturnih i  edukativnih sadržaja , nove prostorije i sjedište Medžlisa IZKiseljak,podizanje svijesti o važnosti predškolskog odgoja krozobezbjeđeni insitucionalni odgoj novoizgrađenog prvog Bošnjačkog vrtića za djecu.

 

Uz Božiju pomoć 03.11.2013. godine, Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak, započeo je sa radovima na ovom projektu, te samo u saradnji sa našim vakifima do sada uspjeli da završimo grube radove i objekat je pokriven. Objekat se izvodi u dvorištu Čaršijske džamije u Kiseljaku, neposredno uz glavnu saobraćajnicu. Ukupna vrijednost projekta je 450,000 KM.

 

Koristimo priliku i pozivam sve one koji su u mogućnosti da se uključe u realizaciju našeg projekta,   a zainteresovani sve dodatne informacije mogu pronaći na našem web portalu www.medzliskiseljak.ba.                                                                                                                                                                   

 

Za uplate iz Bosne i Hercegovine:
Primaoc: Medžlis Islamske zajednice Kiseljak
Banka primaoca: UniCredit banka – agencija Kiseljak
Broj računa: 3389002211291065 ;  Sa naznakom: Uplata za Vakufski centar

 

Za uplate iz inostranstva: Primaoc: Medžlis Islamske zajednice Kiseljak
Banka primaoca: UniCredit banka – agencija Kiseljak;                                                                                                          Broj računa: BA393382404812131637 
SWIFT: UNCRBA 22;  Sa naznakom: Uplata za Vakufski centar

 

M. Bilić

 

 

 Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime