Adnan Delić će biti novi ministar privrede u Kantonu Sarajevo

0
66
“Ovim putem vas želim obavijestiti da sam danas zvanično prihvatio kandidaturu ministra privrede u Kantonu Sarajevo. Ovu odluku nisam napravio sam – vaše povjerenje sa 20 hiljada unutar jedne općine u KS mi je potvrdilo ispravnost odabranog smjera djelovanja, a i nametnulo obavezu da to ukazano povjerenje ispoštujem”, napisao je on na početku.

Naša predizborna kampanja je rekla sve i ja ću se držati onoga što jesam bez stavljanja u fokus ičega osim čovjeka, dodao je.

“Obzirom da sam najviše radio na izradi privrednih rješenja i najviše pažnje polagao privrednim temama tokom kampanje, smatram da će mi taj pristup biti olakšica u iznalaženju rješenja za mnoge izazove koji su ispred nas u privrednom sektoru. Sa direktnim posljedicama pandemije i već ranijim izazovima u privrednom sektoru bit će ozbiljan posao kreirati pogodan privredni ambijent, podržati firme i preduzetnike u Kantonu Sarajevo u svakodnevnoj borbi i olakšati njihove uslove za rad kao i smanjiti visoku stopu nezaposlenosti”, kazao je on.

Neću biti političar velikih obećanja i nedovoljnog rada, obećao je Delić, već ću uvijek biti od onih koji će se truditi ukazano povjerenje i legitimitet opravdavati maksimalnim zalaganjem, konkretnim rješenjima i mjerljivim radom.

“Svim kolegicama i kolegama, ministrima kao i premijeru Vlade KS želim uspješnu koordinaciju, sinergijski pristup uključivanja građana u proces odlučivanja i u konačnici, nadam se da će ohrabrujuća atmosfera u novom sazivu Vlade KS svojim angažmanom doprinjeti boljem razvoju KS na svim poljima.
Želio bih se zahvaliti još jednom građanima koji su mi dali legitimitet a i strankama Četvorke na povjerenju za novu ulogu.
Mi planiramo a Bog određuje šta je za nas bolje. Acta non verba”, zaključio je Delić.

Nakon što je objavljeno da će Edin Forto biti novi/stari premijer lagano u javnost dolaze i druga imena. SDP je već predložio Adnana Štetu za ministra saobraćaja i Harisa Vranića za ministra zdravstva Kantona Sarajevo. Kao kandidat za ministra spominje se i Davor Čičić.

Izvor: klix.ba


Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime