A SDA Sanski Most: Sa novim rukovodstvom u nove pobjede

0
66

Sanski Most – Izborna skupština općinskog odbora Stranke demokratske aktivnosti (A SDA) u Sanskom Mostu održana je proteklog vikenda, a za predsjednika ove političke organizacije izabran je Šemsudin Habibović. Istovremeno, izabrani su i drugi rukovodni organi koji će u narednom periodu raditi na promociji i jačanju ideja i programskih ciljeva A SDA:

Za članove Izvršnog odbora izabrani su; Šemsudin Habibović, Safeta Fazlić-Džananović, Nesib Okčić, Elisa Talić, Eniz Kazić, Edina Lasić, Narcisa Vukalić, Besim Burnić, Almir Gromilić, Amir Talić , Nesib Vukalić, Fatima Vukalić, Remzija Sadić, Samir Cepić i Sabahudin Karabegović. Potpredsjednici OO A SDA Sanski Most su : Safeta Fazlić Džananović i Nesib Okčić, a sekretar je Elisa Talić. Predsjednik i rukovodni organi izabrani su aklamacijom prisutnih delegata nakon čega su uslijedila i prigodna obraćanja.

Novoizabrani predsjednik Šemsudin Habibović istaknuo je spremnost za saradnju sa svim političkim subjektima naglašavajući da je cilj A SDA u Sanskom Mostu izgradnja povoljnog i stabilnog ekonomskog okruženja i kvalitetnijeg života za sve građane.

Predsjednik A SDA BiH, Nermin Ogrešević, kazao je da ovoj stranci, u trenucima kada je formirana, prije više od sedam godina, mnogi nisu davali prevelike šanse za opstanak na političkoj sceni.

-“Međutim, mi trajemo i svake godine jačamo. Na proteklim općim izborima ostvarili smo odlične rezultate i i postali parlamentarna stranka u tri kantona, te na federalnom i državnom nivou. To je dokaz da se A SDA sa pravih temelja izgrađuje u kontinuitetu i posebno kvalitetno”, istaknuo je Ogrešević.

Stranka demokratske aktivnosti, trenutno je po snazi druga politička partija u Unsko sanskom kantonu i ne predstavlja samo značajan faktor u svim odlučivanjima, već i političku snagu koja nastavlja svoj rad i trud na stvaranju boljeg i naprednijeg kantona.

(krupljani.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime